Recomandari de la Politia Rutiera

Autor: | 31/12/2015 Sectiunea Cronica rutiera 0
politia

Poliţiștii băcăuani recomandă tuturor participanţilor la trafic să ţină seama de informarile meteorologice din această perioadă şi să respecte câteva reguli necesare deplasării în condiţii de siguranţă pe drumurile publice:

 înaintea plecării în călătorie, vă sfătuim să vă informaţi asupra traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată;

 adaptaţi permanent viteza la condiţiile meteo şi de drum

 când vă deplasaţi în coloană, evitaţi să depăşiţi. Această manevră nu vă scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol. Totuşi, când depăşirea este absolut necesară, asiguraţi-vă temeinic înaintea efectuării acestei manevre şi semnalizaţi din timp intenţia dumneavoastră;

 determinaţi toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduceţi să utilizeze centura de siguranţă;

 recomandăm folosirea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri

 distanţa între autovehicule trebuie să fie mai mare pe un drum umed, iar viteza de deplasare trebuie să fie mai redusă, pentru a evita coliziunea cu cei din faţă, cât şi pentru a nu fi obligaţi să frânaţi brusc, fapt care poate duce la derapare, cu consecinţe imprevizibile;

 fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi se asigură mai puţin la traversare!

Totodată, pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! La primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă.


Desteptarea.ro

Comenteaza


Va rugam sa consultati Standardele comunitatii!Prima pagina

pagina1
Pentru a avea acces la editia PDF a ziarului Desteptarea, inclusiv la paginile de anunturi de mica publicitate, dati click aici.
Abonamentul costa 5 euro/luna