28 martie 2024
EvenimentProtestatarii din cartierul Miorita au cerut un raspuns

Protestatarii din cartierul Miorita au cerut un raspuns

Reprezentantii cartierului Miorita au protestat in sedinta din 25 mai a Consiliului Local (CL) impotriva unor actiuni derulate in cadrul proiectului europen de modernizare a spatiilor verzi din municipiul Bacau. Locuitorii acuzau ca le sunt distruse gradinile, in mod inutil, ca au fost taiati arbori care au crescut in 40 de ani, arbusti si garduri vii.

Ei au afirmat ca au investit in spatiile verzi si ca ar trebui ca firma care realizeaza proiectul sa fie mai flexibila si sa completeze sau sa corecteze unde e cazul, nu sa rada tot, pentru a inlocui niste arbusti cu alti arbusti doar pentru a cheltui niste bani.

A doua zi, protestatarii s-au intâlnit la fata locului cu patru consilieri locali pentru a le demonstra cum stau lucrurile. Alesii, fata in fata cu furia protestatarilor, nu au avut argumente. “Era necesara o mai buna comunicare“ au recunoscut membrii CL. “Grupul civic”, infiintat adhoc in zona Mioritei, nu s-a oprit aici.



La sedinta “de indata”, de la sfârsitul saptamânii trecute, protestatarii au aparut din nou in sala Centrului de Afaceri, spre nemultumirea alesilor. Ilie Birzu a reafirmat faptul ca locuitorii nu cunosteau proiectul si ca ar fi fost necesar ca “echipa de proiect sa discute cu oamenii din fiecare zona despre lucrurile care ar trebui sa ramâna si cele care ar trebui schimbate.”

Leonard Padureanu: “Se poate renunta la ceva”

Iulian Stoican a precizat ca “e dificil de schimbat un proiect european”, iar George Bogatu a afirmat ca “acest proiect a fost facut din birou”. Sunt arbori si arbusti care cresc in zeci de ani, a mai spus Bogatu, dar “e adevarat, am vazut si straturi de ceapa, rosii, ridichi, iar acelea trebuie scoase”. Radu Ababei, viceprimar, le-a amintit ca in Occident nu construieste si nu planteaza cine ce vrea. “Mie imi plac regulile”, a insistat Radu Ababei.

Rugat sa faca lumina in privinta acestui proiect, Leonard Padureanu, administrator public, a declarat: “Eu nu am vazut in viata mea proiecte ideale. Exista instructiuni ale UE care spun ca se poate renunta la ceva din proiect si se poate face altceva. Adaptarea proiectului la teren, asta trebuie facut si exista instructiuni despre cum putem face asta.” In acelasi timp, exista indicatori care trebuie respectati.

Doru Tanase, unul dintre membrii “grupului civic” de pe Mioritei, a explicat ca locuitorii nu sunt impotriva proiectului european, “cu atât mai mult cu cât sunt bani europeni si va fi mai usor si pentru dumneavoastra, si pentru noi!” Ideea este ca echipa de proiect “sa fie mai atenta” si sa nu distruga “zonele care arata bine si trebuie doar un pic amenajate!” Negocierile continua!

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri