Proiecte pentru pietoni si soferi

0

Constantin Scripat, candidatul Miscarii Populare la Primaria Bacau a sustinut ieri o conferinta de presa cu mai multe teme de discutie. A abordat problema gropii de gunoi a Bacaului, dar s-a referit si la lucrarile de infrastructura urgente ale Bacaului.

„Depozitul de deseuri asa-zis ecologic nu si-a atins telul pentru care a fost creat si am devenit groapa judetului. In ce priveste calitatea apei, nimeni nu-si asuma indemnul ca bacauanii sa consume apa de robinet pentru ca nu se stie daca este potabila. Când eram prefect am semnalat aceste probleme”, a spus Scripat. Acesta a declarat si ca a cerut primariei sa-i comunice gradul de indatorare a municipiului, dar aceste date se regasesc deja pe site-ul primariei, la fel ca si alte rapoarte financiare.

Legat de infrastructura, Scripat s-a aratat decis sa inchida o portiune din centrul orasului pentru a deveni pietonal, si-a exprimat intentia sa se infiinteze sensuri giratorii la Podul Palosanu, Liceul Sportiv, Tic Tac, Narcisa, Aviatorilor, Orizont si Serbanesti. A dat exemple despre cum pasajele subterane ar putea fi salvarea pentru trafic si pietoni si a declarat ca va avea in primarie o echipa care sa se ocupe imediat de problemele care apar pe domeniul public, de la o groapa la un copac cazut pe carosabil.

Pentru a face loc numarului din ce in ce mai mare de masini, propune realizarea unor parcari supraterane. La prioritati de asfaltare, a retinut Calea Bârladului, Ion Roata, Ciresoaia, Arcadie Septilici. „Pentru toate este nevoie de un gospodar. Eu asa vad. Daca se vrea, unele proiecte se pot implementa cu bani putini”, a spus candidatul Miscarii Populare.