25 aprilie 2024
ActualitateProiect UNICEF la Scoala Gimnaziala Balcani

Proiect UNICEF la Scoala Gimnaziala Balcani

In cursul zilei de joi, 26 mai, la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Balcani s-a desfasurat o noua activitate din cadrulul proiectului de colaborare cu UNICEF-ul, proiect realizat sub numele de „Incluziune sociala prin servicii integrate la nivel comunitar”. Activitatea desfasurata sub premisa educatiei in scoli, in cadrul micrograntului „Cu drag la Scoala”, a fost coordonata de dl. profesor Bucataru Mihai si s-a intitulat „Impreuna ne este mai usor”.

Cu aceasta ocazie, elevii si parintii acestora, au avut oportunitatea sa demonstreze importanta si rolul definitoriu al educatiei in viata de zi cu zi. Activitatea a constat in elaborarea unor colaje pornind de la aforismele unor personalitati, cu scopul de a evidentia rolul primordial pe care educatia il ocupa in dezvoltarea personala a individului. Proiectul isi doreste, in acelasi timp, sa ajute la combaterea absenteismul si la reducerea numarului cazurilor de violenta in scoala.
In vederea desfasurarii activitatii, elevii si parintii au format grupe mixte de 8 persoane. Pornind de la mesaje cheie precum „Cel ce deschide o Scoala, inchide o temnita” – Victor Hugo, „Scoala este tot ce vezi si tot ce auzi” – Nicolae Iorga, „Educatia este inaintarea din intuneric catre lumina” – Allan Blloom, „Omul fara educatie si fara cultura este ca un animal care poate fi usor dresat si manipulat sa faca ce vor stapanii” – George Budoi etc. Si cu ajutorul materialelor puse la indemana, ei au realizat postere si afise cu scopul de a evidentia rolul educatiei in societate. Dorinta de colaborare, spiritul de echipa, tendinta de afirmare, sunt doar cateva dintre caracteristicile definitorii ale membrilor echipelor.

Dupa o munca temeinica, lucrarile au fost prezentate in fata participantilor. In urma discutiilor s-a putut constata faptul ca o mai mare implicare a parintilor in activitatile elevilor poate duce la o mai puternica motivatie a acestora din urma catre invatare. Intr-o lume dominata de nevoile personale si mai ales individuale si intr-o societate actuala in care atentia se pune pe individ si nu pe grup, importanta colaborarii dintre parinti si elevi s-a facut simtita. Parintii au realizat faptul ca implicarea lor in educatia copiilor este vitala, iar, la randul lor, elevii si-au dat seama ca cel mai aproape de ei sunt chiar parintii lor. Prin activitatea propusa s-a demonstrat ca intr-adevar „Impreuna ne este mai usor”.



Prof. Oana Gaboreanu

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri