23 aprilie 2024
ActualitateProiect in premiera la Scoala "Ion Creanga"

Proiect in premiera la Scoala “Ion Creanga”

„Eco-Olimpiada Martisorului”

Scoala "Ion Creanga” Bacau, in parteneriat cu Agentia de Mediu si Asociatia ‘Iubim Natura” a organizat o activitate educativa inedita, intitulata "Eco-Olimpiada Martisorului". Au participat elevi din clasele III-VI, din 9 unitati de invatamânt, atât din Bacau, cât si din imprejurimile orasului. Actiunea a deschis programul “Zilele Scolii”, ce se va desfasura pe parcursul intregii saptamâni, ca urmare a implinirii a 18 ani de la infiintarea unitatii scolare.

Scoala "Ion Creanga" Bacau a deschis manifestarea intitulata “Zilele Scolii”, când se aniverseaza si 18 ani de la infiintarea unitatii de invatamânt, cu o actiune inedita denumita “Eco-Olimpiada Martisorului”. Activitatea a avut loc pe 26 februarie, in cadrul proiectului ”Eco-Scoala 2011”, la care au participat elevi din noua unitati scolare din Bacau, dar si din comunele Nicolae Balcescu, Filipesti si Galbeni. “Suntem in plina desfasurare a «Zilelor Scolii». Activitatea de acum am dedicat-o in exclusivitate ecologiei pentru ca unitatea noastra tinde sa obtina Certificatul de «Eco – Scoala» si Steagul Verde. Olimpiada martisorului reuneste circa 100 de elevi”, a precizat prof. Florentina Vieru – director Scoala ”Ion Creanga” Bacau. Olimpiada este o premiera pentru judetul nostru si a folosit teme propuse in concursuri similare la nivel national, respectiv: "Martisoarele si biodiversitatea”, "Felicitari si reciclarea”, "Aranjamente florale – apa” si "Desene sau colaje”. Echipajele participante au fost formate din 4 elevi alesi din clasele a III-a si a VI-a, câte unul pe nivel de clasa. Fiecare a avut asupra lor culori, carioca, siluete decupate, hârtie glace, foarfeci, lipici, abtibilduri, coli cartonate format A3, decupaje, materiale din plastic sau orice alte materiale refolosibile necesare realizarii produsului Eco ales. Nu au intrat in concurs produsele realizate inainte de inscriere si de participarea efectiva. In paralel s-au organizat si doua Eco-ateliere de recreere, unde copiii, alaturi de profesori dar si de parinti, au pictat, au vizionat un film despre istoria scolii si au primit mai multe informatii legate de activitatea educativa.



Premii peste premii

Juriul a apreciat originalitatea mesajului, a colajului/desenului, corectitudinea abordarii temelor de lucru, creativitatea si utilizarea materialelor refolosibile. “A contat in mod deosebit calitatea de abilitati practice, modul in care copiii au demonstrat ca stiu ce inseamna ecologia, dar si modul in care au lucrat in echipa si au realizat cele patru teme obligatorii. Restrictia a fost pe ultima tema, prin care trebuiau sa evidentieze cum isi imagineaza ei curtea scolii, pentru ca in acest an ne propunem sa amenajam imprejurimile unitatii, in proiectul «Eco-Scoala»”, a prof. Geanina Spiridus – coordonator proiect. In paralel, elevii paticipanti au primit si un chestionar cu intrebari ce viza educatia ecologica, insa raspunsurile nu au fost luate in considerare la jurizarea lucrarilor practice. Proba de lucru a durat 90 de minute. Concursul a inceput la ora 10.00, iar premierea s-a facut in aceeasi zi, imediat dupa jurizare. 45 de profesori, care au pregatit echipajele, iar alti 14 s-au ocupat personal de organizarea intregului proiect. Cu ocazia acestui concurs, a fost prezentata si o parada a costumelor eco, iar elevii scolii au lansat “Imnul Ecologistilor”. In final s-au acordat 9 premii: 1 premiu I – obtinut chiar de echipajul Scolii “Ion Creanga”, trei premii II, doua premii III, o mentiune, un premiu pentru originalitate si inca un premiu pentru creativitate.
Roxana Neagu

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri