20 aprilie 2024
ActualitateProfesor de informatica, bursier in Malta

Profesor de informatica, bursier in Malta

Profesorul de informatica Elena Frunza, de la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Bacau, a beneficiat de o bursa Comenius în Malta, localitatea Ta’ Xbiex. Mobilitatea sa s-a derulat in prima parte a acestei luni, in perioada 3-11 septembrie. Abia intoarsa din calatoria de vis, dupa cum ne-a declarat, profesorul a explicat ca bursa a fost câstigata in cadrul “Programului de invatare pe tot parcursul vietii” (LLP – Lifelong Learning Programme), sub actiunea Comenius, si a fost finantata din doua surse importante: fondurile europene Comenius si fonduri FSE – Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Alaturi de 48 de profesori din 13 tari

Titlul cursului la care a participat s-a intitulat “ICT for Collaborative, Project-Based, Teaching and Learning”, de formare continua, la care au mai aplicat 48 profesori din 13 tari ale Uniunii Europene: Polonia, Suedia, Italia, Islanda, Germania, Lituania, Portugalia, Norvegia, Irlanda, Austria, Bulgaria, Spania si România. “Cursul a avut ca obiectiv principal prezentarea potentialului pe care unele instrumente de Tehnologie a Informatiei si Calculatorului, cunoscute prescurtat TIC, le ofera în practica de zi cu zi, si în special pregatirea instrumentelor TIC, pentru activitati care sunt în colaborare si bazate pe proiecte. Cele mai multe sesiuni din cadrul acestui curs au fost de natura practica”, ne-a mai precizat prof. Elena Frunza. Participantii au învatat nu numai modul de utilizare a diferitelor soft-uri, ca instrumente speciale utilizate în procesul de predare si învatare-evaluare, dar au avut posibilitatea de a discuta cum si în ce situatii, un anumit instrument poate fi folosit în loc de altul, care sunt avantajele folosirii lui în detrimentul altuia clasic. Toate sesiunile au fost interactive si au permis cursantilor sa exploreze aceste soft-uri.



Posibilitati de perfectionare

“Consider ca este imperios necesara participarea cadrelor didactice la cursurile de formare profesionala în afara granitelor tarii. De ce? Pentru importantele beneficii de care se bucura atât profesorul respectiv, cât si institutia si elevii acesteia în urma participarii la un astfel de curs. Ma refer aici la dezvoltarea pe plan profesional si personal, beneficiile lingvistice, culturale, promovarea multiculturalitatii si interculturalitatii, ca valori educationale europene, promovarea tolerantei, a diversitatii lingvistice, stabilirea unor relatii profesionale, cât si personale cu profesorii participanti la curs. Mai mult, astfel ne putem face cunoscute competentele profesionale, institutia, sistemul de învatamânt, tara”, a mai adaugat. Profesorul recomanda acest curs tuturor colegilor care vor sa-si perfectioneze activitatea didactica prin utilizarea computerului la ore, pentru a-si crea propriile lectii sau celor care vor sa încerce promovarea e-learning-ului în învatamântul preuniversitar.
Roxana Neagu

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri