28 martie 2024
ActualitateProducatorii tin recoltele in hambare

Producatorii tin recoltele in hambare

Desi recolta din acest an a fost destul de buna, taranii nu se grabesc sa livreze o parte din productie la unitatile de industrializare. Ei prefera sa tina produsele in hambarele proprii, in speranta ca preturile vor creste, sau pur si simplu ca o masura de precautie. aLa floarea soarelui pentru consum productia obtinuta a fost de 2795 de tone, din care numai 1404 tone au fost livrate la unitatile cu spatii de depozitare adecvate, precizeaza Ghita Burlui, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Bacau. La societatile de prelucrare a mers numai cantitatea de 1217 tone, in timp ce in gospodariile individuale a ramas cantitatea de 1391 tone”. Si la mere, din productia totala de 2416 tone au ajuns la unitatile de industrializare doar 510 tone, iar la cartofi de toamna cele 69.500 tone au ramas la producatori. aSi din productia de porumb, care a fost satisfacatoare, taranii nu au livrat decat o mica parte la unitatile specializate. Din 65.700 tone cat s-a recoltat in aceasta toamna a ramas in gospodariile individuale cantitatea de 63.715 tone a, mai spune directorul DADR Bacau. Taranii au preferat sa tina pentru ei toate perele recoltate in acest an, cantitatea de 1030 tone regasindu-se la producatori. aNici strugurii pentru vin obtinuti in gospodariile individuale nu au ajuns decat intr-o cantitate mica la unitatile de industrializare”, spune directorul Burlui. In schimb la strugurii pentru masa, dar si la cartofii pentru samanta intreaga recolta a ramas in hambarele producatorilor. (Lili A.)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri