Procurorii ancheteaza moartea unei femei din comuna Colonesti

0
Vasile Cretu (cumnatul victimei) si Aurelia Pascu (fiica victimei) asteapta verdictul procurorilor

– aceasta a ajuns la spital cu leziuni grave si a decedat in mai putin de 24 de ore

Decesul unei femei de 42 de ani, din comuna Colonesti, este cercetat de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Bacau. Victima, mama a doi copii minori, a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau la sfârsitul saptamânii trecute cu mai multe rani la cap si nu numai, insa eforturile medicilor de a o salva au fost in zadar.

In urma efectuarii necropsiei, legistii au stabilit ca moartea a survenit ca urmare a leziunilor craniene, provocate cel mai probabil de lovire urmata de cadere, insa cei care trebuie sa faca lumina in acest caz sunt procurorii. „Dosarul a fost inregistrat la Parchet si s-a inceput urmarirea penala in rem. Procurorul de caz urmeaza sa administreze probatoriul, sa stabileasca imprejurarile in care s-a comis fapta si cine se face vinovat”, a declarat procurorul Cristinel Ciocânta, purtator de cuvânt la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau. Cercetarile sunt efectuate pentru infractiunea de omor, insa incadrarea juridica s-ar putea schimba la finalul investigatiilor, in functie de rezultate.

Femeia decedata avea o relatie de concubinaj de mai bine de sapte ani cu un barbat din sat si aveau impreuna doi copii, un baiat de 6 ani si o fata de 5 ani. Zilele trecute intre ei s-ar fi iscat un conflict iar ea ar fi plecat la un localnic. Concubinul a mers dupa ea si, asa cum ar fi recunoscut si in fata oamenilor legii, la intoarcere i-ar fi dat o palma in urma careia victima ar fi cazut pe drum. Spusele lui sunt sustinute si de mama sa, care nu crede ca i-a facut rau, insa rudele femeii vor ca adevarul sa fie stabilit de procurori.

„De la spital ni s-a spus ca plamânii si ficatul au fost zdrobiti, dar asteptam autopsia pentru ca nu pot sa spun eu cine este vinovat. Ea a fost batuta intotdeauna, dar a avut copii si pentru asta a stat”, spunea Aurelia Pascu (22 ani), fiica victimei dintr-o alta relatie. „Nu credem ca putea sa cada atât de tare ca sa ajunga in coma, dar o sa vedem. Care este vinovat sa plateasca sau daca a murit de moarte naturala nu zice nimeni nimic”, a completat si Vasile Cretu, cumnatul femeii decedate. Oamenii isi doresc acum sa faca rost de bani si sa o poata inmormânta crestineste.

„Pacienta a fost adusa la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean in stare foarte grava, având pneumotorax , hematom subdural si traumatism cranian. A fost internata, dar din pacate a doua zi a decedat.”
Mirela Romanet, purtator de cuvânt SJU Bacau.

LĂSAȚI UN MESAJ