29 martie 2024
OpiniiEditorialPrimii la huzur, ultimii la munca

Primii la huzur, ultimii la munca

Multi parlamentari tin, zilnic, cu dinadinsul, sa ne demonstreze ca au picat din Luna direct pe fotoliile de la Palatul Parlamentului, ca nu au nici cea mai vaga idee despre ce se intâmpla prin România, dar mai ales despre “starea natiunii”.

Am citit si am scris de-a lungul anilor despre multele nazbâtii propuse spre legiferare de diferiti insi, trimisi de popor pentru a-l ferici in veci. Multe nu depasesc jocurile de la gradinita, iar altele au menirea de a ne ingropa si mai mult in mocirla in care ne zbatem de mai bine de 20 de ani.

Capetele luminate, intelectualii de rasa, profesionistii in economie, administratie, chiar in politica, prefera sa adopte pozitia neutra, de neimplicare, dupa ce au fost batjocoriti, ignorati, trasi pe linia moarta de tot felul de politruci, tractoristi, barmani, cu buzunarele doldora de bani obtinuti prin tot felul de mânarii si hotii, inca neamendate de lege, care au dezbracat tara de bogatiile ei.

Am sa ma refer astazi la o propunere – aberatie a unui parlamentar de prin Timis, daca am retinut bine. Ce spune ‘mnealui? Spune ca, la fel ca in Suedia (!), românii, intru fericirea si bunastarea lor, a familiilor si copiilor, ar fi bine sa lucreze doar 6 (sase) ore pe zi, si nu opt ca pâna acum. Evident, spune alesul, cu acelasi salariu, si chiar mai mare, sa aiba de cheltuiala in timpul devenit disponibil.

România este pe ultimul loc in Europa la productivitatea muncii, tot pe ultimul loc, am vazut o statistica a FACIAS, la nivel de trai, la salariu. Ne balacim in mediocritate, in neputinta, pasim zilnic pe nisipuri miscatoare, coruptia a luat proportii astronomice, iar domnul parlamentar vine cu imensa prostie, care, spune, ne va salva de la stres si pesimism. Am vazut, cu multi ani in urma, un film realizat chiar de americani, care se cheama:

“De ce Japonia poate si SUA nu”. Printre altele japonezii (la nivelul lor economic) lucreaza sase zile pe saptamâna, loialitatea este litera de lege, la intrarea si iesirea din schimb aduc multumiri patronului si imparatului etc. Filmul, daca mai exista pe undeva, ar trebui sa ruleze pe toate ecranele din tara, poate invatam si noi ceva din respectul pentru munca, pentru tara, abia dupa aceea sa ne permitem sa lucram doar sase ore pe zi, cinci zile pe saptamâna, cu peste 20 de zile libere pe an, plus concediu de 30 de zile.

In Suedia, salariul si productivitatea muncii sunt de zece ori mai mari fata de România.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri