Primarul intermar al Onestiului a fost revocat de prefect

0

Municipiul Onesti a reusit performanta mai putin dorita de a avea doi primari demisi prin ordin al prefectului in mai putin de un an.

Dupa ce primarul ales, Laurentiu Neghina, a fost revocat in data de 19 iunie 2015, deoarece a fost condamnat in celebrul dosar al Bacalaureatului de la Podu Turcului, Alexandru Cristea, cel care a fost ales de consilierii onesteni sa-l inlocuiasca pana la alegeri a fost, la randul sau, revocat.

Motivul il reprezinta faptul ca UNPR, pe listele caruia a candidat in 2012, a notificat Prefectura ca primarul Onestiului si-a dat demisia din partid.

Cristea candideaza, la aceste alegeri, pe listele PSRO, in locul lui Neghina, caruia nu i s-a permis candidatura din cauza ca, atunci cand a fost condamnat, i s-au interzis si drepturile civile.

Scurta istorie

Laurentiu Neghina a candidat pe listele comune ale PDL – UNPR sub sigla “Aliantei pentru Bacau”. Condamnat la opt luni de inchisoare cu suspendare in dosarul Bacalaureatului, el si-a continuat mandatul pana cand Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit ca nu doar primarii condamnati la inchisoare cu executare isi pierd functia, ci si cei care au primit pedeapsa cu suspendare.

Dupa ce Neghina a dost demis, viceprimarul Nicolae Gnatiuc ar fi trebuit sa preia, interimar, conducerea Primariei Onesti, conform legii. Doar ca acesta demisioneaza si el “pentru a respecta votul cetatenilor exprimat in urma cu trei ani”, dupa cum a declarat.

S-a zvonit, atunci, ca demisia a fost provocata de faptul ca PSD, partidul lui Gnatiuc, decisese sa nu-l sprijine pentru a prelua interimatul.

LĂSAȚI UN MESAJ