29 martie 2024
ActualitatePremiantii de la GALA KARPEN

Premiantii de la GALA KARPEN

Cea de-a patra ediţie a Galelor Karpen au stat în acest an sub semnul cifrei 7. Şi nu doar pentru că „cifra 7 este numărul perfect” aşa cum spunea Pitagora şi nici pentru că săptămâna are 7 zile, nici pentru că există 7 culori primare sau pentru cei 7 pitici sau cei 7 magnifici. Ci pur şi simplu Galele Karpen de 7 stele s-au numit aşa deoarece în urma evaluării făcute de către ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Călităţii în Învăţământul Preuniversitar), Colegiul “Nicolae Vasilescu Karpen” Bacău a primit 7 caficative de EXCELENT.

Toată ediţia s-a desfăşurat într-o atmosferă de basm, predominând ideea de cetate – Cetatea Karpen. Înconjuraţi de făclii, muzică medievală şi sânziene însuşi prezentatorii au purtat nume specifice vieţii de cetate: Ducesa Simona Chiriac şi Maestru de Ceremonii Paul Cucu. Deschiderea serii a fost făcută de copiii din grupul folk Adolescenții conduși de profesorul Mugur Nicolae Neumann.
La Galele Karpen de 7 stele au fost 7 categorii cu zeci de nominalizări din rândul profesorilor dar şi personalului nedidactic şi auxiliar. “Munca de un an zile merită răsplătită iar cel mai mult s-a muncit și s-au obținut și rezultate spectaculoase la Licitația de Colecție – unde s-au strâns 20.000 lei pentru construirea Atelierului auto la care Primăria Bacău a mai adăugat încă 100.000 lei; la Lansarea Ofertei Educaționale precum și pentru obținerea celor 7 calificative de EXCELENT din partea ARACIP-ului” a declarat directorul colegiului Remus Emanoil Cazacu.

La prima categorie Muschetarii cetăţii – comisia anului câştigătoare a fost Comisia pentru Evaluare şi Asigurare a Calităţii ( CEAC) – conducere operativă, Remus Cazacu; responsabil, Simona Lăcătuşu; membri: Ioana Bereczki, Alina Filimon, Gabriela Bujor şi Diana Craiu. Această comisie a fost cea mai ,,încercată”, solicitată şi eficientă comisie. În urma muncii lor și a prezentării în fața ARACIP-ului colegiul nostru se poate mândri cu 7 calificative ,,excelent”, restul de 36 fiind ,,foarte bine”.
La cea de-a doua categorie Homo faber – proiectul anului câştigător a fost proiectul Atelierul ,,Noi facem!”. „ Un mic laborator de recreere, de creativitate, de întrajutorare. Atelierul va putea deveni un centru de atracție pentru tinerii care doresc să se inițieze în meseria de croitor, aducătoare de venit în special pentru cei defavorizați social și economic”- așa cum a declarat coordonatoarea Dana Andronic. Proiectul a fost finanțat de către YouthBank cu 1957 lei iar Asociația “Karpen 2010” a finanțat proiectul cu 1097 lei.



Misionarii cetăţii – catedra anului – este cea de-a treia ediţie câştigată de Catedra de limba şi literatura română – responsabil, Mihai Ardei, membri: Adina Coşescu, Luana Stancovici, Ana-Maria Cuţulab, Nicoleta Florean şi Simona Lăcătuşu. Meritele lor sunt pe linia Bacalauratului la Limba și Literatura Română care a ajuns de la 69,55 cât era în 2012 la 98,90 anul trecut.

Cea de-a patra categorie Solul cetăţii a fost câştigată de Alina Filimon pentru profesionalism, diplomaţie, lucrul bine gândit şi făcut, zâmbetul cu care întâmpină fiecare solicitare, implicare deosebită în viaţa şcolii!!!

Karpen diem! – evenimentul anului – această a cincea categorie a fost câştigată de către echipa care s-a ocupat de Licitaţia de colecţie – echipă formată din memebrii Fundaţiei Comunitare Bacău – Sebi Şufariu şi Mihai Căprioară şi de către cadrele didactice: dir Remus Cazacu, profesorii Aurel Ciochină, Doina Nechitoi, Dana Dimitriu, Simona Lăcătuşu, Alina Filimon, Paul Cucu, Radu Isaic, Florin Iordache, Vasile Lezeriuc.

Proiect de amploare, Licitația de Colecție s-a transformat într-o mobilizare impresionantă de forţe, imaginaţie şi energie.

Cavalerul cetăţii – este cea de-a şasea categorie iar premiul a fost însuşit de directorul adjunct Gheorghe Ilcoş. Această categorie a dorit să înainteze în grad de cavaler pe omul care a dovedit calităţi indispensabile pentru evoluţia şcolii. Un om care s-a dovedit ,,veşnic îndrăgostit de Karpen”. Fidelitate, abnegaţie, putere de sacrificiu, iată care sunt trăsăturile Cavalerului de Karpen!!!
Cea de-a 7 categorie Castelanul de 7 stele și-a propus să premieze pe acela care are curajul de a educa dincolo de limitări, constrângeri sau context. Castelanul de 7 stele are calitatea de a crede în nou, inedit, original, schimbare. Câștigător a a fost desemnat prof Frunză Adrian.

În afara acestor 7 categorii, la Galele din acest an au fost oferite şi premii speciale coordonatorilor elevilor premianţi la olimpiade, concursuri – faza naţională. Au fost premiaţi pentru Domeniul Electronică automatizări profesorii Bujor Gabriela, Frigioiu Dănuţ, Vrînceanu Greta iar la Domeniul Electric: Baciu Gheorghiţă, Cenuşe Lavineta, şi Moraru Mihaela.

La Domeniul Economic au fost premiaţi cadrele didactice Craiu Diana, Radu Cristina şi Sandu Andreea iar la Olimpiada Naţională a Sportului Școlar – Categoria Handbal prof Turcu Mihaela.
Cele mai savuroase momente au fost la premiile oferite la Zmeurica noastră de aur, premii pe care le-am numit Premiile Bufonului unde s-au primit diplome cu titlul: Arabella de Karpen, Vornicul Cetății, Vlad Țepeș, Așa a zis șefu, Nostradamus, Soldatul chinez, Zidul Berlinului.

Nici cele care de fiecare dată fac viața mai gustoasă la palat cu bunătăți nu au fost uitate. Bucătăresele au fost premiate cu diplome de Happy Chef.

La Galele Karpen de 7 stele, ediția a IV-a au fost prezenți numeroși invitați printre care amintim pe: vicepreședintele Consiliului Județean Bacău Ionel Floroiu, consilierul local Ilie Bîrzu, directorul executiv al Fundației Comunitare Bacău Mihai Căprioară dar și președintele fundației Sebi Șufariu, Romil Botezatu director în cadrul Serviciului Public de Turism dar și directorul Colegiului Tehnic „Dimitrie Mangeron” Ion Balcan.

Galele Karpen de 7 stele s-au încheiat cu un bal de toată povestea pe ritmuri medievale.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri