29 martie 2024
EconomiePeste 2.500 de elevi bacauani in actiuni de educatie financiara

Peste 2.500 de elevi bacauani in actiuni de educatie financiara

Agentia Bacau a Bancii Nationale a României (BNR), in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) si cu Ministerul Educatiei Nationale, a avut pâna in prezent, în Bacau, Buhusi, Onesti, Moinesti, Comanesti, Podu Turcului si Sascut, un dialog direct cu peste 2.500 de elevi si profesori referitor la istoria banilor, a monedei nationale si a BNR, la atributiile bancii centrale, elementele de siguranta si viata bancnotelor. Pentru astfel de activitati, BNR, in colaborare cu Monetaria Statului si Imprimeria BNR, a realizat scurt-metraje care ofera raspunsuri referitoare la momentul aparitiei leului, la originea leului sau la procesul de fabricare a banilor.

Dialogul are loc prin proiectul “Sa vorbim despre bani si banci”, un proiect de educatie financiara dedicat elevilor din toata tara, initiat în 2010, odata cu Expozitia EURO a Bancii Centrale Europene gazduita în sediul BNR. Acest demers educational se adreseaza elevilor din ciclurile de învatamânt primar, gimnazial si liceal. Obiectivul principal al activitatilor din cadrul proiectului este de a contribui la formarea generatiilor viitoare si de a permite absolventilor sa-si largeasca orizontul de dezvoltare personala, în special – domeniul financiar-bancar.

In invatamântul primar, in clasele a III-a si a IV-a, se studiaza optionalul obietcul “Educatie financiara” si se desfasoara olimpiada nationala “Micii Bancheri”, la care, in acest an, judetul a fost reprezentat de 12 elevi la etapa nationala, cinci fiind premiati.



Agentia Bacau a BNR, prin implicarea directa a directorului sau, Sâmbotin Stefan, si a responsabilului cu activitatea de comunicare, Danut Ilie, în colaborare cu ISJ, reprezentat de inspectorul scolar general Theodora Sotcan, de inspectorul scolar pentru învatamânt primar Rodica Leonte si de inspectoarul scolar pentru discipline socio-umane Oana Maria Droiman, deruleaza proiectele educationale adresate elevilor în vederea cunoasterii istoriei Bancii Centrale si a particularitatilor monedei nationale, precum si în vederea însusirii unor notiuni specifice domeniului financiar-bancar. Proiectele continua si in acest an, un an aniversar pentru BNR, care împlineste 135 de ani de la înfiintare.

Cu o experienta acumulata în derularea proiectelor educationale înca din anul 2009, BNR a fost invitata în 2014 sa participe alaturi de Ministerul Educatiei, Junior Achievement, Child&Youth Finance International si Visa International la programul international Global Money Week (Saptamâna Mondiala a Banilor). In acest program au fost implicati peste 6.000 de elevi, iar România a câstigat, în 2014, marele trofeu ”Global Money Week Award” pentru Europa.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri