Paznici din Salina Tg. Ocna, condamnati pentru mita si complicitate la furt

0

Tribunalul Bacau a dat sentintele in dosarul de mita si furt calificat al agentilor de paza din Salina Tg. Ocna care au permis, in februarie, altor doua persoane sa fure circa 8 tone bulgari de sare. Agentii de paza O.P.V. si B.N.V au fost condamnati, fiecare, la câte 2 ani si 5 luni inchisoare, cu suspendare, pentru luare de mita si complicitate la furt calificat. Pentru furt calificat si dare de mita, agentul de paza B.I. a primit o pedeapsa de 2 ani si 6 luni închisoare, tot cu suspendare.

Cei trei au fost trimisi in judecata, in martie 2016, in stare de arest preventiv. In noaptea de 15/16.02.2016, O.P.V si B.N.V., agentii care aveau obligatia sa asigure paza bunurilor SC Salina Tg. Ocna, au permis, pentru o spaga de 800 lei, ca alte doua persoane sa intre in salina si sa fure cantitatea de aproximativ 8 tone bulgari de sare.

Intelegerea, spun procurorii, s-a facut intre inculpatul B.I. cu agentul de paza B.N.V., iar banii ar fi urmat sa fie impartiti între cei patru paznici ai salinei. Astfel, în intervalul orar 00:00 – 03:00, B.I., ajutat de fiul sau, a furat, în doua rânduri, cantitatea totala de circa 8 tone de bulgari de sare.

Jumatate din aceasta au reusit sa o duca acasa, insa cealalta jumatate a fost confiscata dupa ce un echipaj de politie i-a prins in flagrant. In urma verificarilor s-au gasit si cele 4 tone de sare, la domiciliul lui B.I., dar si suma de 800 lei, in masina paznicului O.P.V. La primul termen de judecata, inculpatii si-au recunoscut faptele, beneficiind astfel de o reducere a pedepsei. Instanta de fond a dispus, in plus, ca inculpatii sa presteze munca in folosul comunitatii, în cadrul Primariei Târgu Ocna, timp de 80 de zile fiecare.

Odata cu aceasta sentinta, a incetat si masura arestului la domiciliu, decisa in martie. Societatea Nationala a Sarii Bucuresti – Sucursala Salina Tg. Ocna nu s-a constituit parte civila, intrucât prejudiciul a fost recuperat înca din faza de urmarire penala. Totusi, a fost confiscata de la O.P.V. suma de 800 lei, luata ca mita, iar fiecare inculpat a fost obligat la plata a câte 800 lei, drept cheltuieli judiciare. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel, dupa ce Parchetul Tribunalului a contestat sentinta, primul termen urmând sa se judece in septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ