Pauza de Dragobete, la Colegiul Alecsandri

Autor: | 25/02/2016 Sectiunea Educatie 1
_MAF4037

Sarbatoarea dragostei la români a fost marcata de catre elevii Colegiului National “Vasile Alecsandri” printr-o serie de evenimente menite sa-l readuca in memoria colectiva pe Dragobete. Debutul a fost marcat de vernisajul unei expozitii de pictura naiva organizata pe holul liceului.

Tinerii au avut ocazia sa vina in contact cu lumea satului repovestita in maniera plastica de catre pictorii Dorina Blanaru si Ioan Maric.

Prezentarea expozitiei a fost asigurata de Carmen Voisei, director al Scolii Populare de Arta, si muzeograful Carmen Istrate Murariu. Trecerea catre traditional a fost marcata de versurile lui Lucian Blaga si Nichita Stanescu, recitate cu glasuri tremurânde de adolescenti. Finalul activitatii a apartinut muzicii si dansului popular bine reprezentat printre elevii Colegiului Alecsandri prin Ansamblul folcloric “Ciucurelul”.

Acestia au incheiat apoteotic printr-o hora in care s-au prins elevi, profesori si invitati laolalta. “Am dorit sa sarbatorim dragostea româneste, sa ne cultivam traditiile si sa-i invatam pe cei tineri ceea ce are acest popor mai frumos” a subliniat bibliotecara Ana Chiscop, coordonatoarea evenimentului.


Un comentariu la “Pauza de Dragobete, la Colegiul Alecsandri”

  1. Adalgiza
    25/02/2016 at 7:56 AM #

    felicitari elevilor pentru implicare! Felicitari profesorilor!

Comenteaza


Va rugam sa consultati Standardele comunitatii!Prima pagina

pagina1
Pentru a avea acces la editia PDF a ziarului Desteptarea, inclusiv la paginile de anunturi de mica publicitate, dati click aici.
Abonamentul costa 5 euro/luna