OvidiuRo aduce „Fiecare copil in gradinita”

  0

  Cel mai adesea, copiii saraci nu sunt dusi la gradinita, mai ales din cauza ca nu au hainute, pantofiori si rechizite, dar si din cauza ca parintii nu inteleg care sunt urmarile pe termen lung.

  Adultii nu-si dau seama ca tinându-i acasa ii condamna la esec si contribuie la perpetuarea saraciei. Pentru a diminua acest fenomen, Asociatia OvidiuRo a demarat o noua campanie de constientizare a importantei pe care o are educatie timpurie a copiilor din medii defavorizate, campanie insotita de actiuni de strângere de fonduri pentru acestia.

  Leslie Hawke si Maria Gheorghiu, cofondatoarele asociatiei, si-au inceput activitatea in Bacau si Buhusi, cu programul “Gata, Dispus si Capabil”. De opt ani, OvidiuRo deruleaza programele de integrare prin educatie “Fiecare Copil in Scoala” si “Fiecare Copil in Gradinita”.

  „Datorita mecanismului tichetelor sociale, conditionate de prezenta, in valoare de 50 de lei, acordate familiilor foarte sarace, programul «Fiecare Copil in Gradinita» reuseste sa aduca, anual, la gradinita peste 2.400 de copii, din 43 de comunitati si 11 judete, explica Maria Gheorghiu.

  Ii ajuta, astfel, pe cei mai saraci dintre copiii României sa aiba o sansa la educatie si integrare in societate, reducând rata abandonului scolar.” România „conduce” in clasamentul european la acest capitol, al analfabetismului si somajului, mai arata Maria Gheorghiu.

  LĂSAȚI UN MESAJ