ONG-istii si-au facut platforma. “Sectorul non-guvernamental conteaza”

0

Mai multi tineri care activeaza in diverse organizatii neguvernamentale si-au unit fortele si au infiintat platforma www.beestrong.ro, in cadrul proiectului “STRONG – ONG-uri puternice pentru Bacau”, al Asociatiei RYMD.

”Proiectul a pornit de la nevoia asociatiei noastre de a fi mai vizibila la nivel local, de a avea o strategie eficienta in ceea ce priveste retentia voluntarilor si de a dezvolta parteneriate viabile cu celelalte organizatii de la nivel judetean”, a precizat Teodora Damoc, manager de proiect. La lansare au participat liderii a peste 20 de organizatii, ziaristi, voluntari etc. Platforma www.beestrong.ro va fi un liant intre ONG-urile care isi cauta voluntari si persoanele interesate sa activeze in sectorul non-guvernamental.

In plus, reprezentanti ONG-urilor vor fi implicati in sesiuni de formare privind tehnici de comunicare, dezvoltarea de parteneriate si managementul voluntarilor. Teodora Damoc sustine ca www.beestrong.ro e un prototip: „Asemenea platforme de cautare a organizatiilor au mai fost dezvoltate la nivel national, insa niciuna la nivel local.” Proiectul, pornit de la o nevoie a RYMD, va fi util oricarei asociatii care doreste sa ajunga la publicul tinta.

“Prin studiul «Puterea ONG in Bacau» vom evidentia impactul pe care il avem noi, organizatiile non-guvernamentale din judet, din punct de vedere economic, asupra comunitatii locale: cream locuri de munca, dezvoltam resurse umane, pregatim tineri valorosi pentru viitor. Sectorul non-guvernamental conteaza, iar adeseori serviciile oferite de ONG-uri vin sa suplineasca lipsurile existente in cele oferite de catre stat.

Prin acest studiu, vrem si sa atragem atentia autoritatilor locale asupra importantei sectorului non-guvernamental in sprijinul caruia ar trebui sa vina”, a precizat Marian Damoc, presedintele RYMD.

LĂSAȚI UN MESAJ