Onesti: Gala premiantilor Festivalului „TI AMO”

0

Editia jubiliara – a XX a – a Festivalului International de Muzica Usoara pentru Copii „TI AMO” s-a incheiat printr-o frumoasa seara de gala la care au fost acordate premiile acestei manifestari culturale de prestigiu.

Juriul international, ce l-a avut ca presedinte pe Titus Andrei, realizator de emisiuni radio si coordonatorul redactiei de muzica usoara la Radio România Actualitati, a decernat trofeul editiei din acest an a festivalului onestean interpretei Naolene Borg (din Malta), care a evoluat la categoria 12 – 14 ani.

Din juriu au mai facut parte personalitati ale muzicii pentru copii din Bulgaria, Georgia, Malta, Ucraina, Elvetia, Italia si România (ce a avut ca reprezentanti pe profesorul si dirijorul onestean Iulian Munteanu si pe George Vanvu, coordonator muzical la Radio Iasi). Intr-o emulatie a puritatii copilariei si a frumusetii muzicii au fost premiati si câstigatorii de la categoriile de vârsta la care au evoluat concurentii.

Clujeanca Sonia Ioana Catinean a cucerit premiul I la categoria 6 – 8 ani, in timp ce Giuseppe Lorusso (din Italia) a fost câstigatorul concurentilor de 9 – 11 ani. Reprezentanta a Ucrainei, Emilia Nicorici a cucerit premiul I, cu o melodie compusa de regretatul compozitor basarabean Ion Aldea Teodorovici. La aceeasi categorie, 12 – 14 ani, au avut o evolutie foarte buna Nicolae Untila (un tânar interpret fara vedere din Republica Moldova, ce a obtinut premiul III) si Sevika Pagano din India.

Câstigatoarea Trofeului „TI AMO”, cât si toti participantii ce au urcat pe scena la acest festival au fost felicitati de catre organizatori – Primaria Municipiului si Casa de Cultura a Sindicatelor din Onesti. Gala acestui festival a fost filmata in intregime de TVR, care o va prezenta in programele sale muzicale.

LĂSAȚI UN MESAJ