20 aprilie 2024
ContrasensO operatiune de PR

O operatiune de PR

Jumatate de tara s-a extaziat, in weekend, când premierul României a iesit sa strânga niste gunoaie, undeva prin Bucuresti. Tinerii frumosi si liberi au aplaudat gestul la scena deschisa, considerând ca, iata!, avem premierul pe care-l meritam!

Cealalta jumatate de tara n-a apreciat gestul, pentru ca s-a intrebat unde a fost premierul când oamenii mureau la inundatii.

In bunul spirit nou românesc, acela care a inceput sa ne fie impus cu prilejul episodului Colectiv, emotiile tind sa suspende logica iar cei care inca mai cred ca unu si cu una fac doi in orice conditii sunt repede blagosloviti drept dusmani ai tarii, pentru ca nu vad in ce lume minunata am ajuns sa traim.

Guvernarea pe baza de PR si retele sociale se afla la apogeu; totusi, sa nu ne culcam pe o ureche: entuziasmul care pare a se vedea pe facebook poate fi doar o iluzie. Daca ne uitam la rezultatele alegerilor locale, ne dumirim cum sta treaba.

Pe termen extrem de scurt, propaganda face minuni si obtine rezultate excelente. Episodul “Hexi Pharma” sta marturie asupra modului in care o firma româneasca a fost scoasa de pe piata fara sa existe nici o proba care s-o invinovateasca.

Si când spun “proba” ma refer la o proba acceptata in Justitie, nu la inscenari si vorbe. A fost de ajuns ca un individ sa sustina ca stie el ca substantele companiei erau diluate de ani de zile si masina de propaganda a rostogolit subiectul pâna l-a bagat chiar si in folclor, ajungând sa se intrebe unii daca nu cumva solutia cu care se stropeste contra tântarilor in Bacau vine de la Hexi.

Revenind la scormonirea gunoaielor de catre Ciolos, este inadmisibil nu ca premierul s-a dus sa faca un gest de PR intr-o joi, zi in care, teoretic, ar fi trebuit sa se afle la munca. Inadmisibil este ca premierul are câtiva oameni in Guvern care au emis idei in contradictie cu Constitutia si cu bunul simt si nu a luat nici o atitudine.

Asta nu se mai spune pe facebook sau in ceea ce a mai ramas din presa nationala. Dar, daca analizam in profunzime o sa vedem ca aceasta atitudine se cuantifica. La alegeri. Când nu voteaza doar hipsterii conectati la retelele sociale, ci si restul tarii, care are o abordare mai mult logica si mai putin emotionala, motiv pentru care unii ar dori sa-i limiteze sau sa interzica drepturile electorale pe motiv ca voteaza “gresit”.

Totusi, nu e fascinant faptul ca, dupa ce s-a anuntat ca incasarile la buget s-au prabusit si am intrat pe deficit, tinerii frumosi si liberi aplauda o operatiune de PR?

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri