O lume nebuna

0

O adolescenta de 14 ani a fost luata cu forta de agentii federali din scoala in care invata – in orasul mexican Guanajuato – si dusa la Houston pentru a fi predata unei femei care sustinea ca este mama naturala a fetei.

Femeia sustinea ca adolescenta ar fi fost rapita din SUA in 2007 si dusa in Mexic. Ea a obtinut un ordin judecatoresc care a permis ca fata de 14 ani sa fie luata din orasul in care locuia si adusa in Statele Unite.

Aici, in urma testului ADN s-a constatat, insa, ca intre Dorotea García, femeia din Houston si Alondra Luna, adolescenta de 14 ani din Guanajuato nu exista nici un fel de relatie de rudenie.
Tânara a fost repatriata si redata familiei.

Cazul ridica numeroase semne de intrebare, intre care cel mai important este faptul ca nu s-a facut testul ADN inainte ca fata sa fie smulsa brutal din bratele familiei si dusa intr-o tara straina unde a fost predata unei persoane necunoscute.

Judecatorul care a semnat controversatul ordin sustine ca nu era de datoria sa sa ceara teste ADN.
“Noi, ca judecatori, suntem responsabili doar pentru a rezolva cazul de recuperare a minorului”, a declarat judecatorul Cinthia Elodia Mercado. “Noi nu facem investigatii sau anchete”.

Testul ADN a fost facut doar dupa ce opinia publica s-a revoltat in urma difuzarii videoclipului cu imaginile in care adolescenta era, practic, rapita de agentii federali.

LĂSAȚI UN MESAJ