29 martie 2024
EconomieNoi obligatii la vânzarea-cumpararea de porci

Noi obligatii la vânzarea-cumpararea de porci

Crescatorii de porci sunt obligati sa anunte directiile sanitare veterinare atunci când vor sa vânda animalele in spatiul comunitar. Acestia, mai au si obligatia de a se informa, totodata, in privinta zonelor de restrictie impuse în spatiul Uniunii Europene.

„In plus, fermierii, responsabilii fondurilor de vânatoare, padurarii, dar si populatia, în general, trebuie sa anunte din timp orice semne de boala observate la porcinele pe care le detin sau la porcii mistreti, iar în cazul aparitiei oricarui caz de îmbolnavire sau moarte la porcinele domestice sau la porcii mistreti este obligatorie anuntarea Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA)”, au precizat reprezentantii locali ai Directiei Sanitare Veterinare.

Noile masuri de preventie intervin odata cu aparitia, in spatiul comunitar, a pestei porcine africane si sunt luate pentru a limita riscurile de patrundere a bolii în teritoriul national, inclusiv prin dezinfectia aplicata camioanelor care au transportat animale vii în spatiul rus. In prima parte a acestui an, firmele bacauane autorizate pentru schimburi intracomunitare au livrat, in tarile Uniunii Europene, peste 1.000 de tone de carne si organe de pasare, 119 tone de produse din carne, 158 tone produse lactate si 78 tone produse din peste. O cantitate de 20 de tone de carne de pasare au ajuns in Republica Kosovo.



„O unitate este autorizata pentru exportul produselor din carne in S.U.A., si altele doua sunt propuse, în 2014, pentru comertul cu produse românesti (salamuri crud-uscate, conserve) pe piata americana. Totodata, semipreparatele din carne vor ajunge, în perioada urmatoare, în unitatile de desfacere din Republica Moldova”, a precizat Florin Balta, purtatorul de cuvânt al DSVSA Bacau.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri