La data de 07 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii au fost sesizați de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Bacău cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-a oferit telefonic un voucher de reducere cumpărături, pentru care trebuie să achite o taxă de curierat de 25 lei.

În baza celor sesizate, la faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică, care a depistat, la domiciliul reclamantului, un bărbat de 31 de ani, din judeţul Alba, care încerca să-i înmâneze un voucher cu elemente evidente de falsificare, cerându-i o taxă de curierat.

În urma controlului efectuat asupra bărbatului în cauză și a autovehiculului cu care se deplasa acesta polițiștii au găsit alte 27 de vouchere emise de site-ul de internet, o listă cu persoane cărora le-a fost livrate astfel de vouchere în ultimile 4 zile, precum și 6 chitanțe de depunere a sumei totale de 4 448 de lei în contul unei societăți comerciale.

Din cercetările polițiștilor a rezultat că cetățenii erau contactați telefonic de către persoane care le găseau numerele de telefon pe site-uri de vânzare – cumpărare și drept „răsplată” pentru postarea anunțurilor pe acest site le ofereau vouchere cu reduceri substanțiale la anumite magazine.

Persoanele în cauză primeau o hărtie tipărită format A4, fără elemente de siguranță, pentru care trebuiau să achite o așa-zisă taxă de curierat.

Cercetările au fost continuate şi în data de 08 octombrie a.c., s-au efectuat verificări la magazinele menţionate pe vouchere, ca oferind pretinsele reduceri, stabilindu-se că acestea nu oferă astfel de beneficii.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ