Necula vrea să înfiinteze o fundatie publică pentru sustinerea tinerilor din Bacău

0

Candidatul PSD la functia de primar al Bacăului declară, în programul de guvernare locală, că tineretul reprezintă o prioritate a mandatului său. Cosmin Necula intenționează ca, odată ajuns primar, să înființeze o fundație care să susțină proiectele tinerilor din oraș, precum și activitatea de performanță educațională.

„Propun înființarea unei fundații, susținută de Consiliul Local Bacău – «Bacăul Educațional». Funcţia ei principală este aceea de a atrage fonduri publice şi private în susținerea dreptului la educație al copiilor și tinerilor ce provin din medii sociale defavorizate. De asemenea, fundația va acționa ca un instrument de promovare a excelenţei educaţionale prin susținerea elevilor cu performanțe notabile (premii la olimpiadele naționale și internaționale)”, arată Necula în programul său.

Deputatul social-democrat mai spune că Primăria are obligația să suplimenteze fondurile publice date ONG-urilor ce activează în domeniul tineretului. Necula mai precizează că va pleda pentru înființarea unui „Club al Voluntarului” la nivelul municipiului Bacău, acesta având rolul de a asigura o punte de legătură permanentă între municipalitate și organizațiile de tineret.

PUBLICAT LA COMANDA PSD, CUI 21160002