Moinesti: Au câstigat pentru copiii bolnavi de cancer

0

Municipiul Moinesti a fost gazda unei competitii cu scop nobil, organizata de Asociatia Initiative pentru o Comunitate Responsabila (AICR). E vorba despre crosul caritabil “Moinesti alearga pentru Spitalul Copiilor”, actiune initiata la nivel national pentru a strânge fondurile necesare construirii primului centru independent de oncologie si pediatrie din România.

“Chiar daca vremea nu a fost prielnica, echipa AICR s-a mobilizat si i-a adunat pe moinesteni, de la mic la mare, in Parcul Bai, la alergare”, arata Anca Balaban, organizator. Pe 1 august, la ora 9, dupa incalzire, prof. Costica Ciubotariu a dat startul crosului.

Primii care au terminat cursa au fost: 1. Marius Lazar, 2. George Timofte si 3. Bogdan Tanasa. Seara, de la ora 19, s-a organizat al doilea cros. Pentru prima data, echipei AICR i s-au recunoscut meritele pe plan local, voluntarii fiind rasplatiti cu o cupa pentru “Implicare, Transparenta si Responsabilitate” din partea prof. Marinica Ifrim, Clubul Elevilor.

Seara, primii care au terminat crosul au fost urmatorii: la categoria copii – 1. Alexandra Iscu Lacatusu; 2. Adelin Cristian Ciobanu; 3. Denis Adobri; la categoria adolescenti – 1. Bogdan Tanasa; 2. Costin Radu; 3. Alexandra Tanasa; la adulti – 1. Catalina Adascalitei; 2. Diana Stamatin; 3. Andreea Martin Iscu. “La sfârsitul zilei s-au strâns multe zâmbete si sperante pentru cei bolnavi: 500 de lei dimineata si 285 de lei seara, datorita tuturor celor care au participat si au facut miscare pentru ei si pentru copilasii care din cauza cancerului si a altor boli grave nu mai pot alerga”, arata Anca Balaban.

A doua zi, reprezentantii AICR au mers la banca pentru a depune banii in contul dedicat campaniei “Alerg pentru Spitalul Copiilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ