Modernizarea zonei Miorita – Vadu Bistritei s-a incheiat

  3

  Ieri, Primaria Bacau a anuntat inchiderea proiectului de reabilitare a infrastructurii urbane in zona Miorita – 9 Mai – Vântului – Vadu Bistritei, unul cu o valoare de 18 milioane de lei, din care 15 milioane sunt contributia Uniunii Europene.

  „In urma implementarii proiectului, s-au reabilitat 84.000 de metri patrati de spatii publice, adica carosabilul de 2,8 kilometri, trotuare, parcari si 0,5 kilometri de retea de alimentare cu apa”, a declarat Vasile Tescaru, viceprimarul municipiului. „Proiectul s-ar fi finalizat mai repede, dar s-au suprapus mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de termoficare care a intervenit tocmai pe spatii deja modernizate”, a declarat managerul de proiect din primarie, Camelia Rotaru.

   Modernizarea zonei Miorita – Vadu Bistritei s a incheiat

  Inchiderea s-a facut, dar nu s-a semnat si receptia. Aceasta pentru ca nu s-au asezat inapoi pavelele pe strada Mioritei, in dreptul blocurilor 21 si 23. Lucrarile sunt in garantie 5 ani, timp in care constructorul va repara pe banii sai orice probleme apar. Vestea buna este ca s-au decontat toate facturile pentru lucrarile executate, ceea ce inseamna ca s-au tras toti banii europeni. Reabilitarea infrastructurii urbane din zona Mioritei – 9 Mai – Vântului – Vadu Bistritei a demarat in octombrie 2013, cu termen de finalizare decembrie 2014 si a fost atribuita prin licitatie catre Symmetrica SRL Suceava, Electroaxa SRL Suceava si Roman Impex.

  Proiectul a facut parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana care a mai presupus realizarea câtorva obiective. Din pacate pentru bacauani nu toate s-au finalizat. Vorbim de reabilitarea strazilor Milcov si I.L.Caragiale si partial de proiectul de modernizare si creare a spatiilor verzi. Ce nu s-a executat pâna acum va scoate bani din bugetul local, adica ai nostri, ai tuturor.

  3 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ