Model United Nations Bacau – la prima editie

0

Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen” Bacau a fost gazda, in premiera, a unei Conferinte concurs MUN – Model United Nations. Aici s-au adunat 75 de tineri, din mai multe judete ale tarii (Botosani, Iasi, Brasov, Vrancea, Galati, Timis, Bucuresti), care au dezbatut, in limba engleza, diferite teme de actualitate.

Totul a fost organizat de liceeni, in colaborare cu Organizatia Natiunilor Unite, fara a se cheltui niciun ban public. Concret, la aceasta intâlnire, fiecare delegat a reprezentat o tara si a avut un punct de vedere propriu asupra temei de debate. Daca vineri si sâmbata au avut loc dezbaterile pe comitete, duminica a fost dezbaterea finala, care s-a finalizat cu o rezolutie la tema propusa.

„Temele reprezentate au fost pe probleme actuale si de interes international: Razboiul din Siria, Drepturile minoritatilor sexuale, Diferentele salariale dintre barbati si femei. Comitetele reunite au fost pe domeniile «ECOSOC» – Economic & Social Committee), «Political», «Human Rights» si «Security Council».”
profesorul de limba engleza Diana Popa, de la Colegiul National „Gh.Vranceanu”, care a avut liceeni in concurs

Model United Nations (MUN) este o simulare academica a unei conferinte ONU ce isi propune sa puna la curent participantii despre evenimentele actuale din intreaga lume, despre relatiile internationale, diplomatie si agenda ONU. In România, pâna acum, s-au organizat astfel de intâlniri la Iasi, Cluj, Bucuresti si Timisoara.

LĂSAȚI UN MESAJ