Mobilizare de forte pentru a transporta doua femei la spital. Drumurile inzapezite au ingreunat misiunile de salvare

0
FOTO: Tatariu Ionut Marius

– o batrâna din satul Cabesti, care se simtea rau, a asteptat aproape cinci ore ca salvatorii sa ajunga la ea – senilata pompierilor s-a defectat pe drum

Luni la prânz, militarii de la Detasamentul de Pompieri Bacau au fost solicitati sa intervina cu senilata in satul Cabesti, din comuna Podu Turcului, pentru a prelua o batrâna de 79 de ani cu insuficienta respiratorie si sa o transporte la Spitalul Polimed pentru a primi ingrijiri medicale.

Din cauza stratului mare de zapada, in timpul deplasarii vehiculul salvatorilor s-a defectat si in sprijin au fost trimise autofreza de la Sectia de Pompieri Podu Turcului si o ambulanta.

„Senilata s-a defectat, dar pe alt traseu a fost directionata pentru a prelua pacienta o alta ambulanta, care are in sprijin utilaje de la Drumuri Nationale”, a declarat capitan Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau. Dupa aproape cinci ore de asteptare, echipajul de salvare a ajuns la batrâna bolnava.

In aceeasi zi, salvatorii de la ISU Bacau au pornit tot pe senile si catre comuna Ungureni, unde o femeie de 55 de ani, diabetica, trebuia sa ajunga la spital pentru ca se simtea rau. Initial ea a fost preluata din localitate de un echipaj de salvare, dar din cauza sulurilor de zapada formate pe carosabil ambulanta nu si-a mai putut continua drumul si a facut apel catre ISU.

In zona a fost trimis un autogreder, pentru a debloca drumul, iar suplimentar autospeciala de salvare pe senile. In cele din urma, femeia a ajuns la unitatea medicala din Bacau.

LĂSAȚI UN MESAJ