29 martie 2024
SportMingi de fotbal si emotii pentru copiii de la Scoala Rosiori

Mingi de fotbal si emotii pentru copiii de la Scoala Rosiori

In urma cu nici doua saptamâni, ziarul “Desteptarea” a readus in paginile sale incredibila povestea a lui Marius Vrânceanu, profesor de sport in comuna Rosiori, cunoscut drept „profesorul bionic”. Materialul, de o sensibilitate aparte, pentru ca a redat viata unui om care, desi a ramas infirm (cu mâna stanga amputata, in urma unui accident de tren, in 2011), a reusit sa mearga mai departe, sa invinga prejudecatile si sa se implice tot mai mult in a ajuta elevii sai. Iar dorinta lui de a crea conditii mai bune la ora de sport nu a ramas fara ecou.

„Cel mai mult, in acest moment, imi doresc sa pot sa fac rost de mingi pentru copiii de la scoala. Stiti cum e in mediul rural! Avem mingi care trebuiau deja casate, unele sunt si sparte…”, ne spunea, la vremea respectiva, Marius Vrânceanu. Iar dorinta i-a fost indeplinita, ieri, miercuri, 30 martie, când scoala din Rosiori a primit oaspeti de seama.

Sensibilizati de articolul din “Desteptarea”



„Noi ne-am sesizat in urma articolului aparut in «Desteptarea» de cazul domnului profesor de la Rosiori si ne-am gândit sa oferim copiilor de aici câteva mingi, un set de echipament, câteva maieuri, in incercarea de a le face o bucurie. Stim ca sunt multi copii talentati si incercam prin astfel de actiuni sa-i sustinem cât si cum putem”, a precizat Cristi Sava, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Bacau (A.J.F.).

Seful fotbalului bacauan a fost insotit la intâlnirea de la Rosiori de conducatorul unei delegatii germane de arbitri care deruleaza in aceste zile un parteneriat cu A.J.F. Bacau. „Am fost impresionat de ce am vazut aici, de faptul ca sunt atât de multi copii fara posibiliti si care isi doresc sa joace fotbal, sa faca sport. Ce pot sa va spun este ca aceasta este prima mea vizita aici, dar cu siguranta nu va fi ultima. Voi vorbi cu prietenii mei din Germania, le voi povesti ce am vazut aici si vom incerca sa facem tot posibilul pentru a ajuta”, a declarat Oliver Topp, instructor in cadrul Federatiei Regionale de Fotbal din Wesfalia, Germania.

Invitatul german a ramas vizibil marcat de conditiile improprii in care se desfasoara orele de sport in mediul rural, de lipsa conditiilor, de lipsa portilor de pe terenul de sport si de faptul ca acesta e betonat si nu gazonat cu iarba sau macar cu material sintetic. Chiar ne-a declarat ca e bine ca a reusit sa vada cu proprii ochi cum este realitatea de pe teren pentru ca altfel „mi-ar fi fost foarte greu sa explic prietenilor mei din Germania ce vad aici. E incredibil ca mai pot exista si astfel de conditii”, a mai spus Oliver Topp.

De cealalta parte, bucuria copiilor de la scoala din Rosiori a fost uriasa, expresia chipurilor lor fiind greu de redat in cuvinte. In unitatea de invatamânt din comuna bacauana se pregatesc aproximativ 200 de elevi. Oaspetii, care le-au oferit copiilor pe lânga mingi si echipament sportiv si dulciuri, au promis ca acesta a fost doar un prim pas in sprijinirea efortului ca orele de educatie fizica si sport din scoala Rosiori sa se desfasoare in conditii de normalitate.

„Pentru mine, dar si pentru elevii mei, acest gest inseamna foarte mult. Nu ma asteptam, este o surpriza placuta si nu pot decât sa fiu fericit pentru ca s-a creat un moment de bucurie pentru acesti copii minunati.”
Marius Vrânceanu, profesor de sport la Scoala Rosiori

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri