„Marsul pentru Viata” – manifest pentru dreptul de a trai

0

Racoarea ultimei duminici din Martisor nu i-a speriat pe bacauanii care, raspunzând apelului lansat de Asociatia „Studenti pentru Viata”, au participat la un amplu protest national impotriva avortului. Tineri si batrâni s-au adunat in Parcul Catedralei de unde au pornit intr-un „mars pentru Viata” care a strabatut strazile din centrul Bacaului, având ca punct terminus Biserica „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Parcul Cancicov.

Protestul a fost unul in tacere, glasurile manifestantilor fiind inlocuite de pancartele care „strigau” mesaje precum „80% dintre avorturi nu s-ar face daca ar fi un barbat care sa sprijine femeia” sau „Orice copil merita o zi de nastere!”. In fata bisericii de lânga cladirea Maternitatii, preotii care s-au alaturat marsului au rostit rugaciuni pentru constientizarea acestui demers social.

Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi Români – filiala Bacau, Asociatia „Mama Olga”, Asociatia Parinti pentru Ora de Religie si Asociatia Profesorilor de Religie.

Conform datelor statistice din ultimii 60 de ani, România este pe locul al II-lea, dupa Rusia, ca numar de avorturi raportate la numarul de locuitori (22.638.755 de avorturi raportate la o populatie estimata de 19.436,144 de locuitori). La nivel national, numai in anul 2014, judetul Bacau se afla pe locul al VIII-lea, cu 2395 de avorturi inregistrate, cel mai mare numar raportat in zona Moldovei.

LĂSAȚI UN MESAJ