Mars biciclist la Buhusi in Saptamana Mobilitatii Europene

0

Bicicliştii buhuşeni au ieşit pe străzi escortaţi de echipaje de Poliţie şi Jandarmerie, la invitaţia VeloClub Pedalier de a marca beneficiile pedalatului în Săptămâna Mobilităţii Europene.

Pe 18 septembrie, străzile principale ale micii urbe au făcut loc bicicliştilor participanţi la Săptămâna Mobilităţii Europene 2016, eveniment anual de promovare a mersului pe două roţi în peste 40 de ţări europene.

Evenimentul biciclist din oraş a fost înscris în circuitul european la iniţiativa Asociaţiei Colectiv S.

Peste douăzeci de biciclişti şi bicicliste, cu vârste cuprinse între 12 – 38 de ani, au pedalat la Buhuşi pentru a face cunoscute şi în oraşul lor următoarele dorinţe şi probleme:

• mai puţină poluare prin încurajarea mersului pe bicicletă şi renunţarea la automobil pe distanţe scurte;
• condiţii mai bune de trafic pentru bicicliştii din oraşul nostru: repararea străzilor, construirea pistelor de biciclete, marcarea unor trasee off-road, campanii de conştientizare a automobiliştilor etc. – lucruri care se întâmplă de mult în oraşele europene şi în alte oraşe din ţară, dar care ne lipsesc pe plan local;
• încurajarea economiei orașului;
• stilul de viaţă sănătos prin sport şi mobilitate alternativă
• stilul de viaţă sustenabil şi grija faţă de mediu
• reducerea poluării şi mai mult aer curat
• încurajarea concetăţenilor să adopte acest mijloc de transport foarte benefic: bicicleta

Traseul bicicliştilor a fost B-dul Republicii – Strada Primăverii – Strada Ștefan cel Mare – Strada Ceahlau- B-dul Republicii – Strada Tineretului- Strada Siretului – Str. Alexandru Ioan Cuza- Str.Mihai Viteazul – Str. Nicolae Balcescu – cu final pe esplanada din fața blocului Elegant.

Parteneri ai acţiunii bicicliste iniţiată de Colectiv S prin proiectul Pedalier, au fost Poliţia Buhuşi şi Jandarmeria locală – care au însoţit marşul biciclist pe tot parcursul său şi au facilitat pedalatul, acordând prioritate bicicliştilor în trafic. Echipa Colectiv S le mulţumeşte pe această cale pentru participare!

LĂSAȚI UN MESAJ