Lupte/ Campionatul National Tineret: SCM Bacau, din nou in frunte

0

Luptatorii SCM Bacau isi continua seria rezultatelor foarte bune. Si, implicit, isi confirma suprematia. Atât la nivel national, cât si international. Ultima dovada a adus-o Campionatul National de Tineret Under 23 incheiat duminica, la Odorheiu-Secuiesc. La Nationalele de Tineret, sectia coordonata de Catalin Matache si care ii include ca antrenori pe Sorin Tasca, Ioan Sarban, Victor Donciu, dar si pe voluntarii Mihai Botez si Marius Botez, a cucerit nu mai putin de sase medalii: una de aur, una de argint si trei de bronz la lupte Greco-romane si una de bronz la lupte libere. Totodata, SCM Bacau s-a clasat a doua in ierarhia echipelor la Greco-romane, la egalitate de puncte, 8, cu lidera Steaua Bucuresti.

„Normal era sa incheiem pe primul loc, peste Steaua ca numar de puncte. Din pacate, arbitrajul a facut diferenta, astfel incât am acumulat acelasi numar de puncte ca Steaua. In aceste conditii, departajarea a facut-o un loc 5 obtinut de gruparea bucuresteana. Oricum, dincolo de acest aspect, am fost foarte multumiti de rezultatele obtinute si de evolutia sportivilor nostri”, a punctat Catalin Matache.

Categoria de greutate 59 de kilograme a fost dominata autoritar de luptatorii bacauani, care au avut nu mai putin de trei reprezentanti pe podium. Astfel, Alexandru Botez a cucerit titlul national, in timp ce colegilor sai de la SCM, Claudiu Pal si Alexandru Solomon le-a revenit bronzul. Varul lui Sandu Botez, Irinel Botez si-a trecut in cont argintul la 66 kilograme, o medalie de aceeasi culoare cucerind, la 80 kg, si George Sarban, fiul antrenorului Ioan Sarban.

Seria prezentelor bacauane pe podium a fost completata de Ana Pal, câstigatoarea medaliei de bronz la lupte libere, categoria 53 kg.
„Faptul ca o buna parte dintre sportivii nostri ii au alaturi, din postura de antrenori, pe tatii lor, intareste si mai mult ideea ca la SCM Bacau, sectia de lupte este o adevarata familie. Iar rezultatele sunt pe masura, indiferent ca ne prezentam la competitii interne sau internationale. Nu as vrea sa inchei, fara a sublinia sprijinul si atentia pe care ni le acorda, in mod constant, directorul clubului, maestrul Relu Auras”, a concluzionat Catalin Matache.

Pentru sectia de lupte a SCM Bacau urmeaza ultima provocare a anului: Cupa României, programata la finalul acestei luni, la Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ