Locuitorii din Slanic Moldova vor beneficia de facilitati fiscale

0

Primaria orasului Slanic Moldova a pregatit proiectul privind taxele si impozitele care vor fi platite de cetateni si de societatile comerciale in 2016, urmând ca documentul sa fie supus plenului Consiliului Local spre aprobare.

“In acest proiect sunt prevazute numeroase reduceri si facilitati fiscale de care vor beneficia persoanele fizice de pe raza orasului Slanic-Moldova, dar si agentii economici ce isi desfasoara activitatea in localitatea noastra.”
Andrei Serban, primar Slanic Moldova

In noul Cod Fiscal, publicat in Monitorul Oficial in luna septembrie, tendinta este de crestere a nivelului impozitarii, mai ales in cazul activitatilor independente, dar autoritatile locale au posibilitatea de a opta pentru nivelul cel mai scazut.

“Noul Cod Fiscal adoptat de catre Guvernul României prevede diferite cote procentuale la stabilirea impozitelor si taxelor locale si am decis ca pentru slaniceni sa fie aplicate cotele minime de impozitare, asa cum am procedat in cei 11 ani de activitate in administratia publica locala”, afirma edilul.

Proiectul de hotarâre privind taxele si impozitele aplicate de la 1 ianuarie 2016 va fi prezentat spre consultare publica pe site-ul primariei si la avizierul institutiei.

LĂSAȚI UN MESAJ