Licenta pentru izvoarele de la Slanic, trecuta la Institutul de Balneologie

2

Dupa ce izvoarele minerale din statiunea Slanic Moldova au fost inchise, in acest an, mai multe saptamâni, primaria din localitate a decis sa ia masuri pentru a nu se mai repeta o astfel de situatie. Asa ca primarul orasului, Andrei Serban, a pus in miscare mai multe actiuni juridice pentru a securiza principala resursa a statiunii.

Pe de o parte, a obtinut, in instanta, o decizie prin care izvoarele au fost repornite pâna la reglementarea situatiei juridice a licentei de exploatare. Mai mult, primarul a anuntat, atunci, ca toata instalatia de control a izvoarelor de ape minerale va fi transferata pe un teren al Institutului National de Balneologie, pentru a se evita aparitia unor noi situatii in care apa minerala sa fie oprita.

Pe de alta parte, primarul Slanicului s-a pronuntat pentru transferul licentei de exploatare a izvoarelor minerale catre Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, lucru care s-a si intâmplat in urma cu câteva zile.

O fotocopie a aprobarii prealabile a transferului licentei de concesiune pentru exploatare a fost postata pe contul de Facebook al primarului Andrei Serban. Astfel, prin adresa 300319/21.08.2015, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale isi da acceptul ca Institutul de Balneologie sa preia licenta pentru izvoarele minerale din perimetrul Slanic Moldova.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ