29 martie 2024
CulturăLasati copiii sa vina la teatru!

Lasati copiii sa vina la teatru!

Mare eveniment, mare, la Teatrul Municipal „Bacovia”. Sutele de copii care au pasit in foaier au avut parte de o mare surpriza din partea lui Mos Nicolae. De peste tot ii priveau zeci de papusi, cunoscute sau nu, renascute acum in toata frumusete lor, scoase la lumina din cuferele cu povesti, de doi mari si talentati artisti, scenografii Liliana si Edi Lasoc, care, cu pricepere si dragoste le-au dat viata pe scena, in interpretarea colegilor lor, actorii, spre bucuria copiilor.

Mai mari sau mai mici, copiii alergau de la o papusa la alta, vorbeau cu ele, multi stiau povestile, altii isi intrebau parintii. „Uite, mami, asta-i Motanul, ce mustati are!”, „Cum o cheama, tati, pe papusa asta? E urâta si frumoasa”, „Nu-i urâta, mie imi place”, dialoguri, mirari, zâmbete; bucurie mare pe fetele copiilor. Organizatorii au incercat sa puna ordine in harmalaia generalizata: „Participam astazi la un eveniment in premiera, in Bacau, pe care il datoram colegilor nostri de la Sectia de Animatie a Teatrului Municipal “Bacovia” Liliana si Edi Lasoc, doi scenografi care au adus foarte multe premii teatrului nostru. Evenimentul de astazi deschide Programul «Teatrul de poveste», initiat de Anca Sigartau, directorul Teatrului, o invitatie pentru copii, dar si parinti, de a fi impreuna ca o mare familie, alaturi de teatru, de actori, de magia povestilor nemuritoare. Lasati copiii sa vina teatru!”, a spus la vernisaj Laura Huiban, PR al teatrului.

papusi - poveste 3



Neobisnuiti cu publicul, cei doi scenografi, realizatorii papusilor dar si ai expozitiei, abia mai puteau face fata asaltului copiilor. „Am incercat sa reconstituim cu dragoste, cu pasiune, atmosfera, papusile erou din nenumarate piese care s-au jucat de-a lungul anilor pe scena noastra, refacute cu migala, cu multa munca pentru bucuria copiilor. Dupa cum se vede, am reusit, redându-le frumusete initiala, cum sunt cele din «Motanul incaltat», «Dumbrava minunata», «Harap Alb», «Poveste chinezeasca», «Lacusta cea urâta» si multe, multe altele, care nu se mai joaca acum. Papusa este o opera de arta, este nemuritoare, avem papusi care au incântat copiii 15-20 de ani. Eu si Edi am ales teatrul de papusi din pasiune, si nu stiu sa existe o bucurie mai mare decât sa faci cu drag ce iti place”, a spus la vernisaj Liliana Lasoc.

Expozitia, viata si activitatea celor doi scenografi, povestile papusilor vor face obiectul unui film documentar, a carui premiera va avea loc in primavara viitoare, realizat de Ovidiu Ungureanu.
Reusim sa stam de vorba si cu un copil, care fotografia de zor papusile. „Eu am mai fost la teatru. Imi plac papusile, am vazut aici papusi frumoase, de care am auzit din povestile spuse de mama, de tata, de Doamna. Aici sunt multi copii si ma bucur ca am venit. O sa mai vin”, ne-a spus Anastasia, o fetita de sase ani.

Proiectul „Teatru de poveste” cuprinde 19 spectacole, care se vor desfasura, in fiecare zi, pâna pe 27 decembrie.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri