„Istoria este cartea de capatâi a unei natiuni”

0

Ca in fiecare an, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” a organizat un interesant colocviu pe teme actuale ale istoriei nationale si universale, care au ca punct de reper ziua de 9 mai, respectiv Proclamarea Independentei de Stat de la 1877, victoria asupra Germaniei naziste (1945) si Ziua Europei, oficializata in 1985, pentru a marca data istoricei Declaratii Schuman din 1950.

Am remarcat formatul manifestarii, colocviu-dezbatere, la care au participat elevi de la colegiile „Vasile Alecsandri”, coordonati de prof. dr. Viorel Cruceanu, si „Henri Coanda”, indrumati de prof. dr. Gheorghe Manolache si prof. Simona Frâncu, de o parte a „frontului”, iar „statul major” a fost asigurat de prof. Mihaela Baitan – director al Filialei Bacau a Muzeului Militar National „Regele Ferdinand I”, prof.dr. Anton Cosa, dr. Marius-Alexandru Istina, muzeografi la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”.
„Ne-am propus, în primul rând, atragerea tineretului spre manifestari dedicate istoriei nationale si universale, implicarea în activitate a elevilor, realizarea unui dialog cu acestia, renuntând la traditionalele expuneri scolare. Ne-am bucurat ca am reusit sa sensibilizam tinerii, sa le capacitam interesul cu privire la aceste teme.

Chiar daca mai timid la inceput, elevii au participat la dialog, exprimându-si liber opiniile, cunostintele, fiind interesati, chiar surprinzator de interesati si de problemele actuale ale tarii, ale Europei. Noi, ca organizatori si moderatori consideram ca activitatea si-a atins scopul, fiind o ora de istorie interesanta, atractiva”, ne-a declarat dr. Anton Cosa, muzeograf.

LĂSAȚI UN MESAJ