Infuzie de capital la societatile Primariei

Autor: | 23/03/2013 Sectiunea Actualitate, Prima Pagina 0
sedinta-consiliu-local-bacau

Trei dintre societatile la care Primaria Bacau este actionara au mai primit niste bani de la bugetul local. Este vorba de Sc Sport Club Bacau, SC Art Bacau si SC Centrul de Afaceri si Expozitional Bacau. In total, acestea au primit o infuzie de capital social de 2,6 milioane de lei.

Trei societati apartinând Primariei Bacau sunt in continuare sustinute cu bani publici, nereusind sa atraga prea multi sponsori sau sa intre in parteneriate care sa le aduca si fonduri in buget. Este vorba de Sport Club Bacau, societatea sub care functioneaza echipa de divizia C Sport Club Bacau, SC ARTBacau SRL, societatea care administreaza Teatrul de Vara Bacau si SC Centrul de Afaceri si Expozitional Bacau, care se ocupa de imobilul cu aceeasi denumire. Cel mai mult va primi societatea cu profil sportiv, 1,6 milioane de lei, in conditiile in care reprezentantii societatii s-au angajat in repetate rânduri sa gaseasca sponsori pentru a mai suporta cheltuielile. Societatea a primit in urma unor astfel de majorari de capital social, sase la numar, nu mai putin de 7,2 milioane de lei. 600.000 de lei va primi societatea care administreaza Teatrul de Vara, tot pentru a-si acoperi cheltuielile. Dar, aici au loc numeroase concerte, iar suma solicitata artistilor pentru inchiriere este de 10.000 de lei. In fine, 400.000 de lei se vor duce pentru utilitati la Centrul de Afaceri. Toate sunt bunuri ale primariei pe care trebuie sa le ingrijeasca, au explicat cei din executiv. In plus, primaria nu ar avea nevoie si de profit de pe urma acestor societati. „Sunt cheltuielile fixe pe care trebuie sa le acoperim. Aceste societati nu trebuie sa mearga nici pe pierdere, nici pe profit, ca nu avem nevoie de profit la Primaria Bacau. Aceste societati vor fi reorganizate pe Ordonanta 109 si trebuia sa alocam aceste sume”, a declarat primarul Romeo Stavarache.
Mai multe detalii in editia de luni, 25 martie, a cotidianului Desteptarea.


Desteptarea.ro

Comenteaza


Va rugam sa consultati Standardele comunitatii!Prima pagina

pagina1
Pentru a avea acces la editia PDF a ziarului Desteptarea, inclusiv la paginile de anunturi de mica publicitate, dati click aici.
Abonamentul costa 5 euro/luna