Incendiu la un azil de batrâni din Saucesti. 14 persoane au fost evacuate

0

– o batrâna de 95 de ani a suferit un atac de panica si a fost transportata la spital pentru ingrijiri medicale

A fost panica mare in aceasta dimineata la un azil de batrâni din localitatea Saucesti. Un incendiu, ce se pare ca a pornit din camera centralei termice, s-a extins si catre acoperisul cladirii. O vecina a obervat focul inainte de ora 6.00 dimineata si a sunat disperata la 112 ca sa vina pompierii.

Pâna la sosirea echipajelor, oamenii au scos afara toate batrânele care erau ingrijite acolo si le-au dus in casa unei vecine pentru a le adaposti. Peste 20 de militari de la Detasamentul Bacau s-au deplasat la fata locului cu doua autospeciale cu apa si spuma, o autospeciala pentru victime multiple si o ambulanta Smurd de tip B, iar pentru coordonare a ajuns acolo si grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau.

„La sosirea la fata locului s-a constatat ca incendiul se manifesta in camera centralei si s-a propagat pe cosul de fum catre acoperisul azilului. In urma incendiului au ars aproximativ 80 de mp de asteriala de lemn de la acoperisul constructiei si s-au deteriorat tabla si elementele din rigips dar si bunuri din interiorul mansardei.

Pe timpul actiunii de interventie, 14 persoane in vârsta au fost evacuate si duse intr-un loc calduros, doar o singura persoana de 95 de ani a suferit un atac de panica si a fost transportata cu ambulanta Smurd la Unitatea de Primiri Urgente”, a declarat capitan Andrei Grecu, ofter de relatii publice la ISU Bacau.

Incendiul a fost lichidat dupa o ora, insa pompierii au ramas la fata locului si fac cercetari pentru a stabili cauza acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ