Inca un pas pentru limpezirea situatiei infrastructurii  de apa a Onestiului

1

“SC Apa Canal este dispusa in totalitate de a negocia  in continuare predarea bunurilor sale municipalitatii onestene”, a declarat ing. Corneliu Fântâna,  administratorul SC Apa Canal Onesti in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc zilele trecute.

S-a mentionat si faptul ca “Primaria municipiului Onesti  a transmis un comunicat ce a nelinistit mult salariatii de la SC Apa Canal SA, prin care se instiinta ca «va fi promovata o actiune de evacuare a Statiei de Epurare Javreni si a Statiei de tratare Cuciur impreuna cu reteaua de apa si canalizare din municipiu, pentru a fi preluate in cel mai scurt timp de catre Consiliul Local, proprietarul de drept al infrastructurii».

O neliniste creata  in Onesti nu poate duce la  o evolutie  pozitiva a lucrurilor”. Inginerul Corneliu Fântâna a mai spus ca in urma acestei situatii, impreuna cu reprezentanti ai salariatilor de la SC Apa Canal, a avut o intâlnire cu Alexandru Cristea, viceprimar cu atributii de primar al Onestiului. Negocierile pentru preluarea SC Apa Canal se vor face in continuare, decalându-se pâna in luna decembrie termenul pentru atragerea fondurilor europene in ceea ce priveste reabilitarea retelei de apa potabila a municipiului Onesti.

La intâlnirea avuta s-a convenit ca nu este cazul de a inainta in instanta un proces de evacuare, pentru ca se pot gasi solutii. La sfârsitul lunii aprilie, la Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal, se va hotari asupra negocierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ