Inca o prelevare de organe la Spitalul Judetean Bacau

7

Miracol dupa miracol de sarbatori. Azi noapte, la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau a avut loc prima prelevare de organe din acest an. Donatorul este un barbat de 45 de ani, din judetul Bacau, care a ajuns la spital in urma cu o saptamâna cu un traumatism cranian sever si cu toate eforturile medicilor starea lui de sanatate s-a deteriorat.

Marti dimineata a fost declarata moartea cerebrala iar familia si-a dat acordul pentru a i se preleva ficatul si cei doi rinichi. Doua echipe de specialisti de la Bucuresti si Iasi au sosit marti seara in Bacau, iar interventia de prelevare a durat circa patru ore, activitatea fiind incheiata in jurul orei 2.30.

Un rinichi a fost preluat de echipa de la Iasi iar ficatul si celalalt rinichi au ajuns la Bucuresti, urmând a fi transplantate bolnavilor aflati pe listele de asteptare si care au trecut testele de compatibilitate.

Aceasta este a doua prelevare de organe din ultimele doua saptamâni. De Craciun, tot la Spitalul Judetean Bacau medicii au prelevat de la un tânar aflat in moarte cerebrala rinichii si ficatul.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ