Inamicul public nr. 1

0

Calin Popescu Tariceanu este al doilea om in stat. Fiind presedinte al Senatului nu ma astept sa trebuiasca sa stea la coada pentru a-si innoi un act, cum ni se sugereaza, populist, din zona agentilor sub acoperire.

Ca urmare, recentul scandal construit cu grija pentru a-i mai face inca un dosar penal lui Tariceanu ma lasa rece.

Nu acelasi lucru il pot spune despre intreaga constructie mediatica si intreg scenariul care a fost pus la punct pentru a se incerca scoaterea din joc a lui Tariceanu.

Trebuie sa fii profund naiv sa crezi ca inregistrarea video cu al doilea om din stat iesind (atentie: a iesit, nu a intrat) din sediul Politiei a fost realizata de un trecator care se afla din intâmplare prin zona.

Nici nu trebuie sa fii prea mintos ca sa-ti dai seama ca descrierile din presa, in care se citeaza minut cu minut traseul lui Tariceanu, provin din alta parte decât dintr-un raport de filaj.

Pentru ca dovezile asta indica: al doilea om din statul român a fost filat de un serviciu secret care a livrat, apoi, catre mass-media informatiile necesare construirii unei campanii negative. Ultimul element a fost plângerea penala facuta fix la DNA, adica institutia cu care presedintele Senatului se afla in razboi.

Tariceanu este cheia pentru noua configuratie politica de anul viitor. ALDE a reusit un scor frumos in alegerile locale si se preconizeaza sa repete figura si la parlamentare.

Scorul preconizat de PSD si ALDE le-ar permite sa nominalizeze premierul si sa faca Guvernul. Ceea ce ar insemna sfârsitul fara glorie al tehnocratilor.

Tocmai din acest motiv Tariceanu a devenit inamicul public numarul 1 si se incearca daca nu arestarea, macar decredibilizarea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ