In timp ce, in Bacau, ROMPREST semneaza contractul de salubrizare, sediul companiei din Ploiesti a fost calcat de DIICOT

0

Zeci de primari si viceprimari au fost prezenti, miercuri, in sala de conferinte a Directiei Agricole pentru a participa la Adunarea Generala a membrilor Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubrizare (ADIS) si semnarea contractului cu ROMPREST Service SA, compania care a câstigat licitatia pentru colectarea si transportul deseurilor din 65 de comune.

Contractul a fost semnat de Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, si Sorin Velicu, director operational la Romprest. Evenimentul a fost „trei in unu”: semnarea contractului, conferinta de presa si Adunarea Generala a ADIS. Referindu-se la procedura de achizitie a contractului, Dragos Benea a declarat: „Am constatat ca, de data asta, a stat sase luni in deliberare la noi si a mers mult mai repede la CNSC si Curtea de Apel.”

Presedintele CJ spera ca pâna la sfârsitul anului sa inchida acest proiect: „Mai avem in derulare procedura de licitatie pentru Celula 2. Doar trei judete la nivel national mai au proiecte incheiate. Daca facem o paralela cu proiectul pe apa-canal, e evident ca cel pe deseuri e foarte avansat.” In timp ce Sorin Velicu, director operational la Romprest, semna contractul cu CJ Bacau, DIICOT efectua perchezitii la sediul companiei.

Romprest este acuzata ca a incheiat contracte fictive de prestari servicii si a importat fictiv 3.000 de tone de clorura de calciu din Bulgaria. Omul de afaceri Walter Florian, care controleaza Romprest, nu a fost gasit de anchetatori si a fost dat in consemn la frontiera. Sorin Velicu a fost intrebat de ziaristi daca perchezitiile efectuate de DIICOT la sediul firmei vor influenta derularea contractului. „Va spun clar, sunt implicate persoane fizice, nu este implicata compania”, a afirmat Sorin Velicu. Oarecum ingrijorati, primarii au pus intrebari privind nivelul tarifelor.

„Nu se va depasi planul de crestere a tarifelor, pe care l-ati semnat in 2011 si care respecta pragul de suportabilitate”, a afirmat Anca Tofan, expert la Unitatea de Implementare. Contractul semnat ieri are o valoare de 168 de milioane de lei si o durata de opt ani.

LĂSAȚI UN MESAJ