În timp ce Bacau a devenit „oras european al frigului”, primarul Cosmin Necula se plimba la Bruxelles

0
Bacau: oras european al sportului sau al frigului?


Primarul Cosmin Necula, consilieri locali PSD si un membru în AGA la Termoenergy Group SA se afla de câteva zile la Bruxelles, în timp ce peste 25.000 de locuitori ai municipiului Bacau au înghetat în locuinte, în urma unei avarii înregistrate în reteaua de distributie a agentului termic din oras. Situatia a fost cu adevarat dramatica pentru ca avaria a afectat inclusiv încalzirea a opt dintre cele 32 de institutii de învatamânt din oras.

Practic, aproximativ 6.000 de elevi din învatamântul prescolar, gimnazial si liceal au intrat într-o vacanta fortata, la mijloc de semestru si în plina perioada a tezelor. „În timp ce un sfert dintre scolile din oras au fost închise, iar peste 6.000 de familii au stat în frig, primarul municipiului Bacau Cosmin Necula, însotit de o echipa de consilieri locali PSD si-au continuat sejurul la Bruxelles, în capitala Belgiei.

Primarul Necula a fost însotit de Adrian Gavriliu, Gabriel Stan, Claudiu Ambrozie si Madalin Pârâianu, toti consilieri locali alesi pe listele PSD, dar si de Lucian Bogdanel, membru în Adunarea Generala a Actionarilor de la S.C. Thermoenergy Group SA Bacau. Trebuie sa fii tare cinic ca tu, primar, sa te plimbi pe strazile Bruxelles-ului, în timp ce 25.000 de bacauani îngheata în apartamente”, este de parere Cristinel Manolache, de la Partidul Miscarea Populara Bacau.

PMP solicita lui Cosmin Necula sa precizeze pe banii cui a fost facuta deplasarea la Bruxelles

În conditiile în care avariile în reteaua de alimentare cu agent termic se tin lant, iar şcolile sunt închise din acest motiv, deputatul Valerian Vreme, presedintele PMP Bacau, considera ca primarul Cosmin Necula da dovada de lipsa de responsabilitate şi de indiferenta fata de oraş. „Oricare ar fi fost motivele deplasarii sale la Bruxelles, alaturi de o delegatie numeroasa, nu este normal ceea ce se întâmpla. Nu negam ca este important ca municipiul Bacau sa participe la evenimente de tipul «Orasul European al sportului», dar, deocamdata, oraşul Bacau poate fi declarat Oraşul European al frigului. Probabil ca, în aceste zile, singura legatura a bacauanilor cu sportul a fost exercitiile fizice fortate, pentru a nu îngheta de frig în locuinte”, a spus Valerian Vreme.

Reprezentantii Partidului Miscarea Populara îi solicita public primarului Cosmin Necula sa informeze populatia despre modul dezastruos în care a fost gestionata avaria care a durat patru zile, cauzele si costurile acesteia, precum si cine a suportat financiar deplasarea delegatiei bacauane la Bruxelles, cât de numeroasa a fost aceasta si care au fost costurile la care s-a ridicat.

Publicat la Comanda PMP Bacau, cod unic AEP 11160002Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.