Fratii Druta, condamnati in dosarul “Damian”, au disparut

0

Cei doi frati moldoveni, Tudor si Grigore Druta, cercetati in dosarul asasinarii omului de afaceri Valeriu Damian, au incalcat masurile controlului judiciar si sunt de negasit.

Ei au fost eliberati in decembrie 2014, dupa 23 de luni de arest preventiv, si se aflau sub control judiciar. Mai precis, printre alte interdictii si obligatii, cei doi nu aveau voie sa depaseasca limita teritoriala a judetului Iasi, unde isi au domiciliul, si nici sa se apropie de ceilalti inculpati, martori sau familia lui Valeriu Damian.

De asemenea, inculpatii trebuiau sa se prezinte periodic la sediul politiei de care apartin. In iunie, Tribunalul Bacau a dat condamnarile in acest dosar, iar cei doi frati moldoveni au primit pedepse de câte 17 ani de inchisoare.

Impotriva sentintelor, inculpatii au facut apel, iar, joi, trebuia sa se judece primul termen la Curtea de Apel. Fratii Druta nu s-au prezentat in instanta si, potrivit unei adrese a Politiei Iasi depusa la dosar, inca din 18 august acestia nu sunt de gasit. Nu s-au prezentat la politie, nu au fost gasiti la domiciliu si nici telefonic nu au putut fi contactati.

Astfel, politistii au sesizat instanta ca cei doi “incalca cu rea credinta controlul judiciar”, iar procurorii au cerut arestarea preventiva. Curtea de Apel a amânat, pentru 3 septembrie, pronuntarea pe aceasta cerere, pentru a se afla motivele nerespectarii obligatiilor controlului judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ