FOTO: Rugaciune la capataiul aviatorului-salvator Ionut Voicu Socae

2

Pentru putina vreme, Biserica „Invierea Domnului” din Bacau a devenit loc de pelerinaj si rugaciune pentru sufletul celui care a fost cpt. cmdr. Ionut Voicu Socae, aviator si salvator de vieti deopotriva, cazut la datorie in tragicul accident aviatic din Republica Moldova.

Sâmbata, 4 iunie, pe inserat, alaturi de familia indurerata, a fost si ierarhul locului, IPS Ioachim, arhiepiscop al Romanului si Bacaului.

Acesta, insotit de un sobor de preoti din Protoieria Bacau, s-a rugat pentru sufletul celui care si-a jertfit viata pentru semenii sai, folosind rugaciunea ca pe un balsam menit sa aline durerea celor care l-au cunoscut pe bravul aviator.

„Dupa cum se stie, capitanul comandor Ionut Voicu Socae si-a dedicat scurta, dar binecuvântata sa viata de pe acest pamânt, ajutarii aproapelui, fiind un model de jertfelnicie si devotament pentru colegii sai si pentru noi toti” a marturisit IPS Ioachim in mesajul sau de condoleante publicat pe site-ul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, www.epr.ro.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ