Filarmonica „Mihail Jora” Bacau – 60 de ani. Deschidere festiva la Catedrala Catolica

2

In Catedrala Catolica „Sfintii Petru si Paul” au rasunat acordurile Uverturii „Focuri de artificii” si Muzica Apelor de G. Fr. Handel, Aria din Suita nr. 3 si două Corale de J. S. Bach, „Nimrod” din Variatiunile Enigma de  E. Elgar, Ave Maria de A. Bruckner, Pavana pentru o infanta defunctă de M. Ravel si G. Mahler „Choralmassig” din Simfonia „Invierii”.

Deschiderea aniversara pentru cei 60 de ani de la constituirea Filarmonicii bacauane “Mihail Jora” a fost realizata de cei mai valorosi instrumentisti ai sectiei de alamuri ai Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti, reuniti în Romanian Brass, ansamblu cu un palmares deosebit, cu un sunet ce reprezinta un ideal sonor pentru cei mai rafinati melomani.

Înfiintata in 2006 de catre talentatul Adrian Petrescu, prim oboist al Filarmonicii bucurestene, formatia a fost prezenta la Expozitia Mondiala de la Zaragoza, la Festivalul Tamisei si în numeroase concerte.

Ozana Kalmuski Zarea

2 COMENTARII

  1. De ce in Catedrala Catolica.?!..Ateneul era perfect pentru o zi aniversara… Oricum, este un eveniment deosebit! Felicitari! Concerte sunt saptamanal! Veniti la Ateneu!

LĂSAȚI UN MESAJ