Fericirea se naste din sanatate

0

Acesta este titlul unui proiect educational judetean desfasurat de Colegiul “Grigore Antipa” Bacau in colaborarea cu Scoala “Dr. Alexandru Safran” si Scoala Gimnaziala Saucesti.

Evenimentul a avut loc vineri, 4 decembrie, la sediul colegiului bacauan, unde intr-o prima faza elevii de la cele trei institutii de invatamant s-au intalnit in sala de sport cu un antre nor de fitness care le-a vorbit despre importanta miscarii si a sportului pentru sanatate.

“Eu am fost elev al acestui colegiu si am considerat ca e bine, in primul rand, sa le aratam elevilor de aici ca se poate ajunge intr-o anumita pozitie sociala, chiar daca acest liceu nu este unul din linia intai a invatamantului bacauan.

Apoi, incercam sa ii convingem pe cei tineri cat de importanta este miscarea pentru sanatate si sa ii indrumam pe aceasta cale”, ne-a spus Adi Vulpe, instructor de fitness si kinetoterapeut, care a derulat impreuna cu elevii un program de exercitii simple pentru mentinerea tonusului muscular.

Dupa terminarea acestei primei parti, activitatile s-au mutat in una din clasele colegiului unde elevii de la “Antipa” au sustinut o prezentare despre alimentatie sanatoasa, dar si un miniprogram artistic.

“Acest program va avea continuitate urmand ca scolile partenere sa desfasoare activitatil similare. Undeva in luna aprilie a anului viitor ni se vor alatura in acest proiect si scolile din Cleja si Barsanesti pe care le vom invita aici la noi la liceu”, a declarat prof. Maria Pascu, coordonator de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ