Familia ramasa pe drumuri a fost ajutata

  3
  Cei patru copii si parintii lor nu au unde locui/Foto: Geta Panaite

  – DGASPC Bacau s-a autosesizat dupa aparitia cazului in cotidianul „Desteptarea” si a gasit o fundatie care sa le achite chiria pentru o perioada de sase luni

  Cei patru copii si parintii lor, ramasi pe drumuri dupa ce n-au mai avut bani sa plateasca chiria pentru locuinta din Izvoare, in care stateau, pot spera ca situatia lor se va schimba.

  Prima care le-a intins o mâna de ajutor, si care nu a putut ramâne indiferenta la aceasta drama, a fost familia care l-a angajat pe Mihai Michiu la spalatoria auto si care i-a si gazduit acolo câteva nopti. Pentru a nu ajunge cu cei mici sub cerul liber, sefii acestuia au platit chiria pe o luna pentru o garsoniera modesta din Bacau.

  Marti, dupa ce cazul a fost prezentat in ziarul „Desteptarea”, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau s-a autosesizat si le-a sarit in ajutor. „O echipa de specialisti din cadrul institutiei noastre s-a deplasat la fata locului, s-a evaluat situatia familiei si cu sprijinul Fundatiei SERA România, care va plati chiria pentru urmatoarele sase luni, se vor muta intr-o alta locatie, pentru ca spatiul in care se aflau nu era corespunzator”, a declarat Marian Vatamanescu, purtator de cuvânt la DGASPC Bacau.

  Asadar, cei patru copii de 11 ani, 9 ani, 2 ani si cel mai mic de 2 luni, vor ramâne alaturi de parintii lor, dar au nevoie de sprijin pentru a se putea descurca. Tot Protectia Copilului a inaintat o adresa catre Directia de Asistenta Sociala Bacau pentru ca si aceasta institutie sa analizeze situatia familiei, având in vedere ca de zece ani solicita o locuinta sociala.

  3 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ