Elevii bacauani, pe podium la Olimpiada Nationala „Stiintele Pamântului”

0

Judetul Bacau a participat, si anul acesta, la Olimpiada Nationala „Stiintele Pamântului”, care a avut loc la Râmnicu Vâlcea si de unde elevii nostri s-au intors cu rezultate de exceptie. Lotul bacauan a fost format din elevii Miruna Ioana Belciu, clasa a IX-a, la Colegiul National „Gh.Vranceanu”, Vlad Florin Chelaru, clasa a X-a la Colegiul National „Vasile Alecsandri” si Mircea Dolineanu, clasa a XI-a la acelasi colegiu „Vranceanu”.

„Olimpiada «Stiintele Pamântului» inseamna o competitie ampla ce se desfasoara la patru discipline – chimie, fizica, biologie si geografie. Subiectele sunt unice pentru toate cele patru clase de liceu, iar la acesta olimpiada participa elevii cei mai bine cotati din judet la cele patru materii”, a explicat profesorul insotitor al lotului Erica Mihaes, cadru didactic la Colegiul National Catolic „Sf. Iosif” Bacau.

Olimpiada Nationala de „Stiintele Pamântului” a constat in doua probe: in prima zi proba teoretica, iar in a doua zi proba practica. Timpul de rezolvare a probelor a fost de câte trei ore in cele doua zile de concurs, fiecare elev concurent primind câte patru foi cu subiecte, pentru cele patru specialitati. In cea de-a treia zi a fost organizata o excursie in judetul Vâlcea, iar seara a avut loc Festivitatea de premiere. Din cei 3 elevi participanti din Bacau, doi s-au intors cu premii.

Vlad Florin Chelaru a obtinut premiul special al juriului, iar Miruna Ioana Belciu a obtinut locul noua pe tara, a realizat cea mai buna lucrare la specialitatea chimie si a intrat in lotul largit al României. Acest lot se intruneste la Bucuresti timp de trei saptamâni iar din cei 10 elevi selectati (din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a, Miruna Belciu fiind singura din clasa a IX-a) sunt pregatiti de cei mai buni profesori pentru a reprezenta România la Olimpiada Internationala de „Stiintele Pamântului”, ce se va desfasura anul acesta in Japonia.

Anul trecut, Miruna Belciu a mai participat, in Coreea de Sud, la o alta competitie asemanatoare, Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori, de unde s-a intors cu medalia de argint.

LĂSAȚI UN MESAJ