„Drumul Crucii”, de la Primarie, la statuia lui Stefan cel Mare

0

Marți, 26 aprilie, de la ora 17:00 băcăuanii pot lua parte la una dintre cele mai impresionante manifestări dedicate sărbătorilor pascale: procesiunea ,,Drumul Crucii”.

Artistul ceramist Daniel Les, Asociatia Drumul Crucii în colaborare cu Asociația Bărbaților Creștini și Asociația Servus – Baia Mare, vă invită în Săptămâna Mare la un marș ce comemorează drumul spre Golgota si crucificarea Mântuitorului. Acest marș va avea loc în 7 orașe din România.

Denumit ”Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte călcând”, evenimentul a ajuns în acest an la ediţia a XII-a.

Marşul este o reprezentare dramatică a Drumului Crucii parcurs de Domnul Iisus Hristos înainte de moartea Lui. Personajele istorice: Iisus Hristos, soldaţii romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria – mama lui Iisus, mironosiţele şi alte personaje, vor purta costume de epocă.

Evenimentul are rolul de a-i scoate pe români din graba cotidianului, a pregătirilor pentru masa de Paşte, şi de a le aminti că Paştele este sărbătoarea Învierii lui Iisus.

Procesiunea este gândită ca un spectacol de stradă care redă într-o manieră artistică cele 14 opriri pe care Iisus le-a făcut până la crucificare.

Drumul Crucii – Via Dolorosa sau Via Crucis – amintește neîncetat omului măsura dragostei lui Dumnezeu față de el. În vechiul oraș Ierusalim, în Vinerea Mare, credincioșii pășesc pe urmele Mântuitorului, pe străduțele înguste. În zeci de orașe din lume această procesiune se repetă an de an sub forma unor reprezentații de stradă.

In Bacau, Drumul Crucii este programat marti, 26 aprilie, de la ora 17.00, cu plecare din fata Primariei, scena rastignirii urmand sa fie jucata la statuia lui Stefan cel Mare. In rolul Mariei va fi distribuita actrita Rona Hartner.

LĂSAȚI UN MESAJ