25 aprilie 2024
ActualitateDragoș Luchian: „Întreaga echipă de consilieri municipali a PNL pentru Bacău, din...

Dragoș Luchian: „Întreaga echipă de consilieri municipali a PNL pentru Bacău, din orice parte o citești, este la fel de valoroasă.”

Medic – doctor în științe medicale, profesor, arhitect, avocat, economist, inginer, student, manager de top, profesor doctor universitar – așa scrie pe cărțile de vizită ale viitorilor consilieri municipali din partea PNL.

„Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești”, zice un vechi proverb. Lista de candidați ai Partidului Național Liberal la Consiliul Local Bacău este una pe cât de eterogenă și spectaculoasă, pe atât de valoroasă și bine așezată. Dragoș Luchian nu este deloc străin de întocmirea ei, din dubla postură de președinte al organizației municipale a PNL Bacău și de candidat la Primărie.

„Am considerat că valoarea unui candidat la primărie se vede și după lista de consilieri pe care o promovează. Trebuie să ai curaj, discernământ, intuiție și bună credință, când întocmești o asemenea listă. Bacăul merită consilieri de valoare, iar un președinte de organizație responsabil trebuie să-i dea, altfel se descalifică, în primul rând ca politician.
Fără nicio falsă modestie am cea mai bună echipă. Sunt profesioniști în domeniile lor de activitate. M-a interesat mult mai mult experiența lor administrativă decât cea politică. De cele mai multe ori entuziasmul și buna credință fac lucrurile să se miște mai bine și mai repede. Pe lista PNL se află și politicieni cu experiență. Nu cred că-i contestă nimeni statutul de cel mai longeviv consilier local lui Ilie Bîrzu. Nici Radu Ababei sau Raluca Năstase nu sunt tocmai începători. Mircea Fechet sau doamna Rosenschein sunt exemple de liberali, membri de partid, cu atitudine de tehnocrați. Arhitectul Cătălin Crețu, doamna doctor Doina Lazăr sau avocatul Daniel Miclăuș pot fi trecuți drept începători. Însă tare aș dori să văd cine le va putea contesta pozițiile publice atunci când vor avea de susținut proiecte de hotărâri de consiliu sau amendamente. Și n-aș vrea să fiu înțeles greșit, ei sunt doar câteva exemple. Întreaga listă a PNL, din orice parte o citești este la fel de valoroasă”, susține Dragoș Luchian.



Doina Emanuela Lazăr, medic primar neurolog, doctor în științe medicale

4 lazar doina

A absolvit UMF București – Facultatea de Medicină Generală. Este medic primar neurolog din 1999, doctor în științe medicale din 2003 și medic șef al Secției de Neurologie din Spitalul Județean de Urgență Bacău din 2012.

„Candidez la funcția de consilier local pentru că vreau să mă implic în transformarea orașului în care m-am născut, educat și format, într-unul modern, european. Printre proiectele mele se regăsesc multe ce provin strict din domeniul meu de activitate. De exemplu, voi susține includerea clădirii Spitalului Municipal într-un “holding” spitalicesc; mutarea secţiilor chirurgicale în clădirea Spitalului Municipal, evitându-se astfel problema infecţiilor intraspitaliceşti; creşterea calităţii serviciilor medicale oferite cetăţenilor municipiului Bacău prin valorificarea echipamentului medical achiziţionat de Spitalul Municipal; asigurarea de locuințe de serviciu tinerilor medici care se angajează în Spitalul Județean de Urgenţă Bacău”.

Mariana-Costeluţa-Coca Rosenschein, profesor

8 ROSENSCHEIN

Este profesor de chimie de peste 40 de ani. A fost dirigintă la 39 de generații de elevi, inspector de specialitate chimie, inspector teritorial, primul inspector pe programe de Cooperare europeană, membră a Comisiei de Etică și apoi președintele acesteia în cadrul Inspectoratului Şcolar Județean. Din 1980 predă la Colegiul Naţional “Gh. Vrănceanu”.

„În calitate de locuitor al municipiului Bacău și de profesor, vin cu propuneri izvorâte din activitatea mea. Voi susține realizarea pentru elevii băcăuani a unui miniparc industrial, în care anual să își expună proiectele realizate la cerința locuitorilor din Bacău și nu numai, pe diferite domenii. Şi elevii băcăuani pot face proiecte care să fie premiate de NASA.
O altă prioritate este realizarea unei foarte bune colaborări între învățământul preuniversitar și cel academic, pentru că putem fi cei mai buni pe ţară, lucru confirmat de recenta Olimpiadă Naţională de Chimie desfăşurată la Bacău.
Înființarea la Bacău a unei secţii de Medicină, alături de cea de Asistenţă Medicală, la Universitatea “Vasile Alecsandri”, este un alt proiect pe care-l voi promova, deoarece cei mai valoroşi absolvenţi de liceu aleg acest domeniu din alte centre universitare, iar revenirea în oraşul natal după terminarea cursurilor este de sub 1%.
Pentru toţi pensionarii din municipiul Bacău voi propune să realizăm o reducere a cheltuielilor pe transportul public. Să urmărim modul în care sunt ajutate și protejate persoanele de vârsta a treia și să realizăm programe în acest sens.”

Cătălin Bogdan Creţu, arhitect

3 cretu catalin

A absolvit Colegiul “Gheorghe Vrănceanu” și Facultatea de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București. Este implicat în procesul de proiectare din 2004 și a participat, în cadrul mai multor firme de arhitectură, la proiecte de diferite anverguri: International School of Bucharest, Trident Plaza – Constanţa, Stejarii – București, două magazine Kaufland în Cluj, clădiri de birouri și servicii, imobile de locuințe colective și individuale.

„În baza experienței acumulate, pot să afirm că ne confruntăm cu o arhitectură de manea și un urbanism deșănțat, care au produs maladii urbane care ne afectează zilnic pe toţi. Dar am avut și privilegiul să descopăr că și în România se poate construi frumos, de calitate, cu bun gust si sustenabil.
Arhitectura și urbanismul unui oraș sunt oglinda civilizației lui. Consider că arhitecții au un rol important în reabilitarea și dezvoltarea unei așezări urbane.
Sunt multe decizii de luat, proiecte de propus și de implementat, probleme de rezolvat la care vreau să particip și să îmi asum responsabilitatea de a le susține și promova pentru urbea în care îmi cresc copiii”.

Daniel Miclăuș, avocat

5 miclaus daniel

Licențiat în Ştiințe juridice al Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București, Facultatea de Drept, diplomă de master în domeniul Științelor penale și Criminalistică, este avocat în Baroul Bacău din anul 2002.

„În 14 ani de profesie, am acumulat o experiență bogată în domeniul juridic la nivelul diferitelor ramuri de drept și am acordat consultanță, asistență și reprezentare juridică în fața tuturor organelor judiciare în domeniul dreptului penal și civil. Prin experiența juridică acumulată în calitate de avocat, voi contribui la buna desfășurare a activității Consiliului Local, în concordanță cu legislația în vigoare. Ca locuitor al Bacăului și tată a doi copii, îmi doresc transformarea acestuia într-un oraș prosper și curat, atractiv atât pentru propriii cetățeni, cât și pentru posibili investitori”.

Lector universitar dr. ing. ec. Cătălina Puiu

12 PUIU

„Am absolvit Facultatea de Inginerie (Universitatea Bacău) și Facultatea de Ştiinte Economice (Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău), am un Master MBA – Management și Administrarea Afacerilor (Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi) și doctoratul la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi. Sunt cadru didactic în învățământul superior. În Consiliul Local îmi voi folosi abilitățile de relaționare organizațională, mobilizare de grup comunicare, capacitatea de înţelegere, capacitatea de a inspira încredere, adaptabilitatea, flexibilitatea și echilibrul”.

Cristian Ciocoiu, fost fotbalist de performanţă, manager:

11 ciocoiu cristian

„Am activat ca fotbalist profesionist la două cluburi importante din țară, trecându-mi în palmares multiple selectii la loturile nationale, precum si participarea cu succes la competitii interne si internationale. In prezent sunt implicat in activitatea a 3 asociatii sportive, din care 2 in domeniul fotbalului la nivel de juniori si seniori si una in motociclism. Am absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport, am participat la numeroase cursuri si specializari in domeniul managementului sportiv si sunt implicat direct in activitatea economica. Consider ca in cadrul Consiliului Local ar trebui sa se regaseasca specialisti din diferite domenii de activitate, care in mod responsabil si profesionist sa-si foloseasca experiența la identificarea si implementarea celor mai bune solutii pentru a contribui la cresterea nivelului de trai din municipiul Bacau”.

Eusebiu-Daniel Cucu, licenţiat în Economie și Drept, master în Managementul Instituţiilor din Administraţia Publică:

13 CUCU EUSEBIU-DANIEL

„Am condus numeroase colective din postura de director economic și administrator de firmă, cu rezultate deosebite. De ce candidez pentru un loc în Consiliul Local? Nu mă consider un politician, ci un cetăţean angrenat într-o formă de implicare civică, care are cel mai mare potenţial de a schimba lucrurile in bine. Acesta este demersul meu împreună cu colegii de la Partidul Naţional Liberal. Cu siguranţă, este doar piatra de temelie a unui demers mai amplu, care este nu numai realizabil, ci și potrivit în raport cu nevoile si cerinţele cetăţenilor municipiului Bacău”.

PUBLICAT LA COMANDA PNL, CUI 21160042

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri