Dr. Adrian Cotirlet, la Congresul american SAGES din Boston

1

Renumitul medic Adrian Cotirlet, managerul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, va participa, luna aceasta, intre 16 si 19 martie, la Congresul Medical SAGES – Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons, organizat tocmai in Boston, Massachusetts, SUA.

Doctorului Cotirlet i-a fost admisa in acest congres lucrarea „Colecistectomia laparoscopica la pacientul cirotic”, pe care o va prezenta intregii audiente, ce va fi formata din peste 20.000 de doctori din intreaga lume. „Numai faptul ca esti admis cu o lucrare la aceasta intâlnire anuala si deja, pentru orice chirurg, aceasta este o carte de vizita impresionanta. Sunt onorat ca voi participa la acest congres medical, care va fi si unul aniversar, fiind a X-a editie”, a spus dr. Adrian Cotirlet.

Acest congres este organizat de americani prin Education and Research Foundation Awards Luncheon, anual, in a treia saptamâna din luna martie. Tot in SUA, si tot anual, dar in a doua saptamâna din octombrie, se mai desfasoara si Congresul Societatii Americane de Chirurgie, unde, in 2012, acelasi medic bacauan, dr. Adrian Cotirlet a participat cu o lucrare de chirurgie laparoscopica, in Los Angeles.

„Deci este a doua mea participare la un congres peste Ocean. Acum, vin cu metoda colecistectomiei laparoscopice pe pacientul cu ciroza, o tehnica dificila, tinând cont si de starea precara a ficatului bolnavului”, a mai spus dr. Adrian Cotirlet. Prezentarea pe care o va face in Boston are la baza o analiza a unui studiu efectuat in spitalul din Moinesti, pe pacientii operati in decursul a cinci ani, analiza care a demonstrat ca aceasta interventie este eficienta si sigura pentru bolnavii cu ciroza hepatica si permite, in acelasi timp, sa fie aleasa ca prima varianta de interventie in astfel de diagnostice.

1 COMENTARIU

  1. Francezii spun ” CHAPEAU !” , iar românii zic ” JOS PĂLĂRIA” în astfel de cazuri.
    Sper să fac o figură aparte de tot ce se întâmplă azi în spațiul on-line, adică să șochez prin vorbe bune la adresa muncii unui om.

LĂSAȚI UN MESAJ